Поштовањем саобраћајних прописа допринијети заштити дјеце

31.08.2022. 10:23
2
ИЗВОР: srna.rs

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске апелује да сви учесници у саобраћају, посебно возачи, буду одговорни у саобраћају и да поштовањем саобраћајних прописа и знакова допринесу заштити дјеце у саобраћају, имајући у виду да сутра почиње нова школска година у Српској.

Почетком школске године очекује се повећано присуство дјеце у саобраћају, а за одређени број њих то значи и прво самостално учествовање у саобраћају, те ће бити појачано ангажовање полицијских службеника са циљем заштите ове категорије учесника, саопштено је из МУП-а.

У саопштењу се подсјећа да МУП Српске традиционално реализује акцију "Заштитимо дјецу у саобраћају" која се организује са циљем што сигурнијег учешћа дјеце школског узраста у саобраћају.

Током септембра у урбаним зонама и близини школских објеката појачаће се присуство полицијских службеника са циљем регулисања саобраћаја, смањења брзине вожње и омогућавања безбједног преласка улице за најмлађе категорије.

Појачаће се контрола возила која врше организовани превоз дјеце, а она возила која својим стањем одају сумњу да су технички неисправна биће упућена на ванредни технички преглед.

Једна од активности биће организовање предавања за ученике у основним школама да би се најмлађи ученици упознали о основним правилима безбједног учешћа у саобраћају.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Skijaš 31.08.2022. 20:43
    Svaki dan gledam debile kako voze 80 km/h kroz Spasovdansku.
  • Generic placeholder image
    Strogo 31.08.2022. 10:54
    Samo sto vise policije na ulice da zaustavljaju i kaznjavaju ove sto divljaju sa autim oko srednje skole i po Spasovdanskoj, Hilandarskoj i Decanskoj... Bjezimo od auta kao od snajpera da nebi nastradali... Kaznjavati vozace koji stanu na sred ulice i izadju u orodavnicu a parking 10 metara preko puta....
Повезане вијести
Опрез при паљењу ватре на отвореном Опрез при паљењу ватре на отвореном
Настављена потрага за несталим Драгом Танасковићем Настављена потрага за несталим Драгом Танасковићем
За воланом без појаса и то уз телефон За воланом без појаса и то уз телефон
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    17h 54m
    5
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    1h 28m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    20h 37m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    15h 29m
    6
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    1h 47m
    0