Potpisan sporazum o saradnji između Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Vikimedijine zajednice (FOTO)

13.06.2022. 21:15
0
IZVOR: katera.news

Univerzitet u Istočnom Sarajevu i Vikimedijina zajednice Republike Srpske potpisali su danas u Istočnom Sarajevu  sporazum o saradnji sa ciljem organizovanja različitih oblika radionica, seminara, stručnih konferencija koje mogu biti korisne kako profesorima tako i studentima Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić izrazio je zadovoljstvo što je Univerzitet u Istočnom Sarajevu jedan od pionira među visokoškolskim institucijama u Bosni i Hercegovini kada je u pitanju saradnja sa Vikimedijom Republike Srpske.

On je izrazio nadu da će saradnja sa Vikimedijom Republike Srpske doprinijeti popularizaciji Univerziteta u Istočnom Sarajevu i da će se, između ostalog, povećati vidljivost svih fakulteta koji funkcionišu u okviru ovog univerziteta na najvećoj svjetskoj enciklopediji – Vikipediji.

Slika

Predsjednica Vikimedijine zajednice Republike Srpske Bojana Podgorica je izjavila da je potpisivanje sporazuma sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu još jedan od dokaza koji potvrđuju zrelost i ozbiljnost rada Vikimedijine zajednice Republike Srpske koja je počela sa radom 2015.godine.

Koordinator obrazovnog programa Vikimedijine zajednice Republike Srpske Vuk Vučetić rekao je da potpisivanje sporazuma sa Unverzitetom u Istočnom Sarajevu predstavlja značajan dan za Vikimedijinu zajednicu Republike Srpske i izrazio nadu da će u narednom periodu biti organizovano niz radionica, seminara i stručnih konferencija na kojem će učešće uzeti studenti i profesori sa različitih fakulteta.

Vučetić koji je i docent na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu je napomenuo da je jedan od ciljeva Vikimedijinog obrazovnog programa afirmacija Vikipedije i Vikipedijinih alata u svakodnevnom radu i nastavi.

Slika

Saradnja će se odvijati u okvirima Edu Viki obrazovnog programa Vikimedijine zajednice Republike Srpske koji je pokrenut 2016. godine, a koji predstavlja program saradnje sa svim obrazovnim institucijama. Pored lokalnog, program je istovremeno i međunarodnog karaktera i odnosi se i na saradnju sa obrazovnim institucijama u zemljama u kojima postoje Vikimedijini ogranci.

 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
U Srpskoj morbilama zaražena 44 lica, u Istočnom Sarajevu jedan slučaj zaraze U Srpskoj morbilama zaražena 44 lica, u Istočnom Sarajevu jedan slučaj zaraze
Sutra obilježavanje Dana nestalih Srba Sarajevsko-romanijske regije Sutra obilježavanje Dana nestalih Srba Sarajevsko-romanijske regije
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    18h 29m
    0
  • Krađa u Palama
    16h 47m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    13h 14m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    16h 2m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    9h 23m
    0