Potpisan Sporazum o uspostavljanju volonterskog servisa u Domu zdravlja

20.05.2021. 13:15
0
IZVOR: Katera

U kabinetu načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo danas je potpisan Sporazum o uspostavi volonterskog servisa u Domu zdravlja Istočno Sarajevo.

Sporazum su potpisali načelnik opštine Jovan Katić, predsjednik Crvenog krsta Istočno Novo Sarajevo Milan Ristović i direktor Doma zdravlja Istočno Sarajevo Dejan Šešelj, saopšteno je iz Opštine Istočno Novo Sarajevo.

Predmet potpisanog Sporazuma jeste uspostava volonterskog servisa u Domu zdravlja Istočno Sarajevo, koji će služiti za unapređenje zdravstvene zaštite u opštini Istočno Novo Sarajevo i povećanje kapaciteta doma zdravlja Istočno Sarajevo u pružanju usluga prema korisnicima.

Pomenuti Sporazum uspostavlja se kroz projekat „Jačanje zdravstvenih kapaciteta opštine Istočno Novo Sarajevo“, a realizuje se u okviru Javnog poziva jedinicama lokalne samouprave u Republici Srpskoj za dodjelu sredstava iz Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja 2020/2021. godine.

Iz Opštine su podsjetili da volonteri Opštinske uprave Istočno Novo Sarajevo od početka imunizacije, odnosno od marta mjeseca, aktivno učestvuju i pružaju nesebičnu pomoć Domu zdravlja u procesu imunizacije stanovništva.

Takođe, iz Opštine su pozvali sve zainteresovane građane koji žele da volontiraju, i na taj način pomognu svojim sugrađanima, te olakšaju posao zaposlenim u Domu zdravlja, da se prijave lično u volonterski servis (prostorije Crvenog krsta, ulica Đenerala Draže Mihailovića 38) ili putem imejl-adrese privreda@opstinains.net.

Komentari 0
Povezane vijesti
Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    13h 9m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    12h 4m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    6h 52m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    7h 58m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    16h 26m
    0