Потписан Споразум о успостављању волонтерског сервиса у Дому здравља

20.05.2021. 13:15
0
ИЗВОР: Катера

У кабинету начелника општине Источно Ново Сарајево данас је потписан Споразум о успостави волонтерског сервиса у Дому здравља Источно Сарајево.

Споразум су потписали начелник општине Јован Катић, предсједник Црвеног крста Источно Ново Сарајево Милан Ристовић и директор Дома здравља Источно Сарајево Дејан Шешељ, саопштено је из Општине Источно Ново Сарајево.

Предмет потписаног Споразума јесте успостава волонтерског сервиса у Дому здравља Источно Сарајево, који ће служити за унапређење здравствене заштите у општини Источно Ново Сарајево и повећање капацитета дома здравља Источно Сарајево у пружању услуга према корисницима.

Поменути Споразум успоставља се кроз пројекат „Јачање здравствених капацитета општине Источно Ново Сарајево“, а реализује се у оквиру Јавног позива јединицама локалне самоуправе у Републици Српској за додјелу средстава из Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја 2020/2021. године.

Из Општине су подсјетили да волонтери Општинске управе Источно Ново Сарајево од почетка имунизације, односно од марта мјесеца, активно учествују и пружају несебичну помоћ Дому здравља у процесу имунизације становништва.

Такође, из Општине су позвали све заинтересоване грађане који желе да волонтирају, и на тај начин помогну својим суграђанима, те олакшају посао запосленим у Дому здравља, да се пријаве лично у волонтерски сервис (просторије Црвеног крста, улица Ђенерала Драже Михаиловића 38) или путем имејл-адресе privreda@opstinains.net.

Коментари 0
Повезане вијести
Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура
Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево
Данас хуманитарни базар за нашу суграђанку Веру у Источном Новом Сарајеву Данас хуманитарни базар за нашу суграђанку Веру у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
  • Грађани траже помоћ због змија
    19h 1m
    1
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    22h 49m
    5
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    4h 54m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    8h 18m
    0
  • НБА играчу доживотна суспензија
    21h 11m
    0