Potvrđena presuda očuhu za svirepo ubistvo dvogodišnje djevojčice

23.10.2021. 11:17
0
IZVOR: srpskainfo.com

Apelacioni sud u Nišu danas je potvrdio pravosnažnu presudu od 40 godina Zoranu Albiću za ubistvo djevojčice Lune Firulović (2).

Zoran Albić (25) iz Prahova je u noći između 26. i 27. maja 2019. godine do smrti tukao Lunu staru dvije godine i osam mjeseci, kćerku Vesne Firulović, žene sa kojom je tada živio.

Albić je Lunu, ljut što ne prestaje da plače kada je došao iz provoda besomučno udarao po tijelu i glavi, nanijevši joj čak 52 povrede, od kojih je fraktura lobanje bila opasna po život. Djevojčicinu majku je izbacio iz kuće i pustio tek kada se Luna “umirila”. Da bi je povratili umivali su je vodom, a u hitnoj službi su lagali da je pala sa terase dok su spavali.

Majka se sumnjiči da je sve to znala, ali da je štitila nevjenčanog supruga.

Istražiteljima su, međutim, tvrdnje majke Vesne Firulović i očuha Zorana Albića bile sumnjive. Detaljno je pregledana kuća, u kojoj je navodno djevojčica sama noću, u četiri sata, izašla na terasu na kojoj nije bilo ograde i pala.

– U sobama su nađeni tragovi krvi, što ukazuje na to da je djevojčica pretučena u kući. U daljoj istrazi je utvrđeno da je nasilnik te večeri bio u provodu, napio se, a kada je došao kući, zasmetao mu je plač djeteta koje se probudilo. Pretukao je djevojčicu, a da bi prikrio zlodjelo, bacio je sa terase na beton. Majka je, sumnja se, sve to znala, i štitila je ubicu svoje kćerke. Ispituje se da li je u kobnom batinjanju učestvovala i majka – rekao je nedugo poslije ubistva sagovornik Blica upoznat sa istragom.

Obdukcija je, međutim, isključila pad kao mogućnost.

Komentari 0
Povezane vijesti
Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu
Užas u Centru za socijalni rad: Ubio bivšu ženu i ranio njenog brata Užas u Centru za socijalni rad: Ubio bivšu ženu i ranio njenog brata
Identifikovani žena i dijete pronađeni u koritu Miljacke Identifikovani žena i dijete pronađeni u koritu Miljacke
Najčitanije
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    20h 32m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    21h 43m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    23h 9m
    0
  • Drama u Madridu: Nadal izgubio živce, svađao se sa sudijom (VIDEO)
    23h 14m
    0
  • Sveta tajna Jeleosvećenja u Hramu Svetog Vasilija Ostrošog u srijedu
    3h 23m
    0