Povećana cijena vode u Palama, teret prebačen na leđa građana, dok za Jahorinu neće biti povećanja

13.03.2024. 15:16
29
IZVOR: katera.news

Sramna je odluka skupštinske većine da odbace zaključak koji sam predložio u ime kluba odbornika SDS-a da se prvo poveća cijena vode Olimpijskom centru, pa tek onda građanima Pala, ako bude potrebe, rekao je na sjednici Skupštine opštine Pale Dušan Gazivoda, odbornik i predsjednik Opštinskog odbora ove stranke.

- Ovim je samo potvrđena moja tvrdnja da je opštinsko rukovodstvo u funkciji rukovodstva Olimpijskog centra i da im se ne smiju suprostaviti ni po kom pitanju - konstatovao je Gazivoda.

Kako je naveo, današnja odluka je idealan primjer za tu tvrdnju, jer će građani Pala plaćati vodu skuplje nego do sada za 25 odsto.

- Olimpijskom centru će i dalje voda biti dostupna po minimalnim cijenama -  istakao je Gazivoda.

Komentari 29
  • Generic placeholder image
    slavko 2 15.03.2024. 13:47
    - Finansiranje Kulturnog centar? Pa to je javna kulturna ustanova, nije preduzeće kao Vodovod ili Komunalno, te nema određenu mehanizaciju niti sredstva sa kojima bi mogli konkursati za neke kapitalne projekte.

    - Dalje, taj "neko" nije spomenuo da je opština platila potisni cjevovod na Jahorini - 1.1 milion KM, prema najavama počinje izgradnja kanalizacione mreže na Jahorini koju plaća opština - oko 1.7 miliona KM, za Dvorišta i kanalizaciju oko 2 miliona KM... Opština to finansira, a ne Vodovod. A ko je pratio mogao je vidjeti i procjene da će u naredne dvije godine opština uložiti 4.5 miliona KM čistih investicija u isti taj Vodovod.

    - Da li logikom tog "nekog" treba opština da daje sredstva paljanskom šumarstvu? Ili šumarstvo treba da proda šumu, kao što bi ovi trebali da prodaju vodu i da odgovornim rukovođenjem preduzećem ne ugrožavaju njegovo poslovanje?
  • Generic placeholder image
    slavko 1 15.03.2024. 13:46
    Vidjeh da je "neko" zamjerio što je Vodovodu dotirano 0 KM, a drugim preduzećima kao jeste.

    - Kao prvo, Komunalnom preduzeću su plaćene usluge koje je obavio i koje obavlja (isto bi bile plaćene i da neko privatno preduzeće obavlja te poslove). Drugim riječima - Komunalno zarađuje pare.

    - "Neko" je zamjerio što se subvencioniše vrtić!? Da li bi bili srećniji da cijenu boravka, hranjenja i čuvanja djece taj vrtić poveća na račun roditelja? Ili je bolje da to opština subvencioniše?
  • Generic placeholder image
    Cobra 15.03.2024. 13:16
    Kako če se bogatiti Elek i partaja,sramora za jugovića,i njegove podrepaše u skupštini,jadni penzioneri moraju sad štedeti vodu.a voda za piče se troši za pranje auta,
  • Generic placeholder image
    No sikiriki 15.03.2024. 11:43
    Sad će izbori pa ćete moći da birate između ove dvojice koji su vam podigli cijene vode, načelnika i direktora.
  • Generic placeholder image
    Paljanski qurtoni 14.03.2024. 18:02
    Ovaj mladić je bar imao petlju da kaže ovo javno,za razliku od vas, qurtona, koji ovdje lajete, a da izađete na protest protiv ovih sitnih kriminalaca koji vam dušu uzimaju decenijama,tu vas nijedan ne bi bio. Sikter!
  • Generic placeholder image
    Voxpopuli 14.03.2024. 16:44
    Digla se frka oko 25 feninga po kubiku,1000 litara,jeftinije od 1.5 litara u prodavnici,pitaj te skočane koliko placaju 1m3 vode.A zalosno je sto 70%radnika ima minimalac.
  • Generic placeholder image
    Voxpopuli 14.03.2024. 16:44
    Digla se frka oko 25 feninga po kubiku,1000 litara,jeftinije od 1.5 litara u prodavnici,pitaj te skočane koliko placaju 1m3 vode.A zalosno je sto 70%radnika ima minimalac.
  • Generic placeholder image
    Re: Brko 14.03.2024. 16:32
    Brko, Brko. Ne bih ja o tome da li si ti lud. To je Vaša stvar i unutrašnja dilema. Međutim, dovoditi SNSD na vlast u Palama, a što je uradila stranka Pokret za Pale, je blago rečeno, maloumno ili zlonamjerno. SNSD nas nizom dokaza, od 1996.godine kontinuirano uvjerava da ništa dobro ne želi Palama. Ipak, tvoj Momo i ostala klika, u pokušaju neuspjelih biznismena i funkcionera dovode babododikovce na vlast
  • Generic placeholder image
    Brko 14.03.2024. 14:46
    Mora da sam ja lud. Poskupila voda Paljanima, do kojih voda dolazi slobodnim padom, čak smo morali da pravimo rasteretnu komoru na Koranu i ugrađujemo redukcione ventile da nas ne pobije pritisak. Nije poskupila voda koja se isporučuje pumpama na najvišu tačku u paljanskoj opštini. Da bi voda došla do mene, potrebno je odvrnuti ventil. Da bi voda došla do jezera na vrhu Jahorine, potrebno je upaliti pumpe i potrošiti silnu energiju. Ko vam je radio kalkulaciju, majke vam? Niste valjda svi pokupovali diplome kod Cicka, u Kiseljaku i Širokom Brijegu? Aman ljudi, gdje vam je logika. Čak i da smo dobili vodu po istoj cijeni kao OC, i u tom slučaju bi se na nas prevalio trošak struje, koja samo njima treba. Ali ne, to nije bilo dovoljno, već ste njima dali nižu cijenu. Na naš račun poklanjate vodu OC-u. Ispumpali ste vodu na vrh Jahorine, i to naplatili paljanskim penzionerima (uključujući i mnogo pominjanog Momu). E otići ćete i vi u penziju, daće Bog.
  • Generic placeholder image
    Iskreno422 14.03.2024. 14:40
    Olimpijski centar se hvali miliona od prihoda, svake godine im je sezona najuspješnija istorijski prihodi, a ne mogu da izdrže poskupljenje cijene vode, mora im se gledati kroz prste. Kreditno se zadužili do guše ne mogu da vraćaju kredite, a kao uspješno posluju. Baš dobar menadžent svaka im čast. Na sve ovo Paljani ćute.
  • Generic placeholder image
    Lazar 14.03.2024. 14:28
    Ovaj momak je sve upravu sto je rekao ali kome pticati pokupili apartmane na jahorini i uzeli talove u kesu i ovekujemo da rade protiv obe mafije gore?! Paljani su za vlast u Palama potrosni materijal!!!!
  • Generic placeholder image
    Paljanin srcem i dusom 14.03.2024. 14:26
    Budi bog s nama cuj digli vijdnu vode narodu a svu vodu odvukose na Jahorinu jos im ne smiju pisnuti?!
  • Generic placeholder image
    Kukala nam majka! 14.03.2024. 14:24
    Ovaj snsd kako jd dosao na vlast u Palama mi samo tonemo. Porasle plate 100KM dizu cijene svega da nas 300km povecanja ne moze zaklopiti. Svaka cast ovome momku Gazivodi, nadam se da ce biti vajde
  • Generic placeholder image
    Palermo 14.03.2024. 14:22
    Vlast u Palama ne smije pisnuti jahorinskom lobiju. Umjesto da njima ispostave racun, iapostavice ga gradjanima Pala!!
  • Generic placeholder image
    Re: Hari, Krcko, Brko 14.03.2024. 13:15
    Hari i Krcko; Niste razumjeli razumjeli poskupljenje.
    Voda nije poskupila firmi Olimpijski centar, koju oni ogromnom većinom koriste za zasnježavnje. Ostalim korisnicima vode na Jahorini iz vodovodne mreže Vodovoda i kanalizacije Pale voda je poskupila. Znači, hotelima, apartmanima, vikendicama, restoranima, kafićima na Jahorini voda poskupljuje, kao i korisnicima u Palama.

    Brko, ako išta znaš, a trebalo bi da znaš, Pokret za Pale je bio strankica koja je isključivo, ali isključivo poslužila SNSDu da obori vlast SDSa na Palama. Nikakvu ona, od svog osnivanja, nije imala drugu funkciju, osim da u Pale dovede na vlast SNSD. Uspjeli su NAŽALOST.
  • Generic placeholder image
    404 14.03.2024. 10:43
    otislo 50ha snsd kradljivcu gradje pa sad i hotel partizan snsd mafijasu iz prnjavora pa nasim janjicima i danilovicima milionske lokacije i hoteli i na kraj kao slag na tortu galensima snsd lopovskoj familij iz zvornika najelitnija lokacija.....eeeee sirotinjo
  • Generic placeholder image
    MIlivoje 14.03.2024. 09:28
    Ma može i 100 posto da poskupi. Domaćin i Prika se pitaju, imaju ove obdanište od skupštine i lagano će sve proći. Kakvi Paljani, ljudi su dali jednom Đogi hiljadu glasova, kakav im se šupljak može prosuti.
  • Generic placeholder image
    Soko 14.03.2024. 08:24
    Ma, koji Momo i Pokret za grad. Je li to Pokret što je vodio Žika...On čega se prihvatio to je i razvalio, evo sad nam i Boračku razvali....
  • Generic placeholder image
    Re: Brko 14.03.2024. 07:19
    Kakav Momo Blagojević- čovjek uzeo milion maraka kredita 2007 na 10 godina za kanalizaciju na Jahorini koja prolazi kroz Trnovo, sa grejs periodom 7 godina (taman kad on više ne bude direktor) da drugi vraćaju. Kreditna isplata se završava tek 2024, a on nije direktor od 2008 godine.
    A što se tiče jedinstvene cijene vode za sve potrošače, ona bi bila 1.80-1.90 KM.
  • Generic placeholder image
    Brko 13.03.2024. 22:40
    Onomad na poslednjoj javnoj tribini Pokreta za Pale izađe Momo Blagojević i sve ovo najavi da će biti upravo ovako. Na izborima Pokret osvoji simboličan broj glasova. Prođe vrijeme, Momine prognoze ispadoše tačne, a narod opet ne bi glasao za pokret. Radije ćemo skuplje plaćati vodu. Nije bolest sve što boli.
  • Generic placeholder image
    Krcko 13.03.2024. 21:58
    Umjesto da se cijene i veći troškovi za vodu prebace na tajkune, gazde, biznismene i dr. novopečene kapitaliste na Jahorini, najlkaše je udariti po građanima Pala, koji ima najmanje da koriste usluge tih silnih hotela, skijanje misaona imenica za većinu. Penzioneri, nezaposleni, radnička klasa sa bijednim platama, stdeti i đaci sa Pala trebaju da finasiraju "ugostiteljstvo, i turizam "na Jahorini. Diskiminacija na dijelu umjesto da se bogataži opterete na Jahorini, ovako udari po građanima Palama. I dok se narod sa Pala ne pobuni i dok bude šutio, ovo divljanje cijena režija neće stati.
  • Generic placeholder image
    Hari 13.03.2024. 21:38
    Čista diskriminacija građana Pala, na uštrb OC Jahorima, silnih hotela,motela i vikendica koje gazdama donose svake godine profit. Punjenje bazena za osježnjavanje da bi na silu bilo snijega kad ga Bog nije dao, dugoročno ima da doćživi krah. Ni taj sistem ne može da radi kada su temperature u plusu. Čisti bezobrazluk da građani finasiraju bogataše i gazde na Jahorini koji nude luksuz i ugođaj gostima, ubiru silne pare a da vodu imaju duplo jeftiniju od građana Pala. Zar Vodvod nem aunutarnjih rezervi da smanji enorman broj zaposlenih, ako je u pitanju poarst minimalne plate i da bi se sačuvala egzistencija zaposlenih. Odbornici u Opštini Pale pravo lijepo se "brinu" za građane koji su ih birali na izborima. Teško narodu sa ovakvim predstavnicima -odbornicima koji gledaju samo svoje lične interese, izuzev odbornika opozije koji su u manjini i nisu mogli spriječiti ovu nezakonitu i ničim opravdanu odluka..
  • Generic placeholder image
    Građanin 13.03.2024. 21:26
    Ustav zabranjuje diskriminaciju, ne mogu biti dvije cijene vode za razlicite potrosace, tako je Ustavni sud i ponistio dosadasnji obracun cijene struje radi diskriminacije, a SDS ako ste stvarno patriote i brinete za gradjane podnesite apelaciju Ustavnom sudu!
  • Generic placeholder image
    Skijaš 13.03.2024. 20:11
    Baš mi je drago, zbog "zajebanih paljanskih gazdurina", što se Ljevnaić pita sve na Palama.
  • Generic placeholder image
    Mladen 13.03.2024. 17:21
    Proljece dolazi - sds se polako budi iz zimskog sna.
    Djeco ,bice igre i radosti.
  • Generic placeholder image
    Pale su u krizi... 13.03.2024. 16:12
    Najlakse je guliti narod, a Jahorini ne smijete prici, snsd na Palama je tajkunska stranka.
  • Generic placeholder image
    Donbas 13.03.2024. 16:11
    Neophodno je da se u Palama sds digne na noge, nema dobre vlasti bez jake opozicije, snsd je prestao raditi u korist gradjana.
  • Generic placeholder image
    Paki 13.03.2024. 16:09
    Konacno neko razuman i da smije reci, dole crvena sekto...
  • Generic placeholder image
    Elek 13.03.2024. 16:02
    Vodu neka skuplje placaju gradjani drugog reda, tj Paljani
Povezane vijesti
Vaskršnja tucijada u Palama Vaskršnja tucijada u Palama
Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima
Milan Petrović kandidat SDS-a za gradonačelnika Prnjavora Milan Petrović kandidat SDS-a za gradonačelnika Prnjavora
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    3h 52m
    9
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    2h 36m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    18h 49m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    15h 3m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    19h 55m
    0