Povelja opštine Istočna Ilidža Ranku Skakavcu

25.04.2023. 16:54
3
IZVOR: katera.news

Na sjednici Skupštine opštine Istočna Ilidža usvojene su sve tačke dnevnog reda, a akcenat je stavljen na onu koja se tiče Prijedloga Odluke o dodjeli nagrada i priznanja opštine Istočna Ilidža.

Odbornici su jednoglasno usvojili ovu tačku dnevnog reda, a načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović je rekao da će Povelja opštine Istočna Ilidža, kao najveće priznanje ove opštine, biti dodijeljeno sekretaru Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža Ranku Skakavcu za humanitarni rad.

-  Na prijedlog Udruženja književnika Istočno Sarajevo, kao i više fizičkih lica, a na osnovu javnog poziva, za ovu nagradu je predložen Ranko Skakavac, zbog svog izuzetnog rada u organizaciji humanitarnih akcija i kulturnih manifestacija – rekao je Božović.

Plakete opštine Istočna Ilidža biće dodijeljene primarijusu dr Biljani Tuševljak za izkazanu humanost i predanost u radu u oblasti medicine i posthumno primarijusu dr Branki Pekić Semiz za izizetan rad i doprinos u u zdravstvenom sistemu Republike Srpske.

- Zahvalnice opštine Istočna Ilidža biće dodijeljene predstavnicima tri privatna vrtića sa područja ove lokalne zajednice, Nagorki Govedarici, Jeleni Lubura i Ranki Ždrale za posvećenost i izuzetan doprisnos u radu sa djecom – rekao je Božović.

Na inicijativu načelnika Božovića, zahvalnice će biti dodijeljene i petorici pripadnika Republičke uprave civilne zaštite Istočno Sarajeva, koji dolaze iz opštine Istočna Ilidža, za izuzetnu hrabrost, humanost i nesebično učestvovanje u akciji spasavanja stanovnika nakon zemljotresa u Turskoj.

Zahvalnice će biti uručene Veliboru Janjiću, Radmilu Kovaču, Slobodanu Kovačeviću, Srđanu Šehovcu i Miroslavu Mrkajiću.

- Na današnjoj sjednici Klub odbornika SNSD-a je predložio inicijativu da se od sljedeće godine dodijeljuje nagrada u čast Alekse Koste Golubović. Aleksa je bio najveći hroničar i veliki ljubitelj fudbalskih klubova sa područja Istočnog Sarajeva i podržavam odluku da jedna sportska nagrada, koja će se dodjeljivati sportistima sa područja naše lokalne zajednice, ponese njegovo ime – dodao je Božović.

Prema njegovim riječima, nagrade će biti dodijeljene povodom Đurđevdana, krsne slave opštine.

Šef kluba odbornika SNSD-a Vladimir Ćosović rekao je da će nagradom koja bude nosila ime Alekse Koste Golubović biti sačuvana uspomena na velikog čovjeka.

Pored ove tačke dnevnog reda, usvojen je i Izvještaj o radu JU Centra za socijalni rad Istočna Ilidža za 2022. godinu, te program rada za 2023. godinu, kao i Izvještaj o radu JZU Doma zdravlja “Istočno Sarajevo“ za prošlu i godišnji program rada i finansijski za ovu godinu.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Knez 27.04.2023. 08:54
    Plaketa šehovcu Srđanu? Veliki humanitarac zar ne?
  • Generic placeholder image
    Miloš 25.04.2023. 22:06
    Sve čestitke gospodinu Skakavcu. Ovaj gospodin je puno uradio za građane Istočnog Sarajeva i šire.
    Pravi izbor.
  • Generic placeholder image
    Aaa 25.04.2023. 21:05
    Svaka cast, GOSPODIN Ranko je gromada, svaka mu cas na zalaganju, na nesebicnoj pomoci onima kojima je najpotrebnije.... Tako dobar, posten i skroman covjek.... Da nam je vise takvih ljudi valjalo bi... Puno sreće Vam zelim u dalnjem radu.
Povezane vijesti
Održan istorijski čas na Novom Zejtinliku za gotovo 250 učenika Održan istorijski čas na Novom Zejtinliku za gotovo 250 učenika
Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO) Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Najčitanije
  • Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    10h 54m
    0
  • Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
    10h 10m
    0
  • Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku"
    7h 26m
    4
  • Čovjek iz BiH naletio na zmiju dugu više od metar i po (FOTO)
    5h 48m
    0
  • Danas Markovdan
    14h 36m
    0