Повеља општине Источна Илиџа Ранку Скакавцу

25.04.2023. 16:54
3
ИЗВОР: katera.news

На сједници Скупштине општине Источна Илиџа усвојене су све тачке дневног реда, а акценат је стављен на ону која се тиче Приједлога Одлуке о додјели награда и признања општине Источна Илиџа.

Одборници су једногласно усвојили ову тачку дневног реда, а начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић је рекао да ће Повеља општине Источна Илиџа, као највеће признање ове општине, бити додијељено секретару Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа Ранку Скакавцу за хуманитарни рад.

-  На приједлог Удружења књижевника Источно Сарајево, као и више физичких лица, а на основу јавног позива, за ову награду је предложен Ранко Скакавац, због свог изузетног рада у организацији хуманитарних акција и културних манифестација – рекао је Божовић.

Плакете општине Источна Илиџа биће додијељене примаријусу др Биљани Тушевљак за изказану хуманост и преданост у раду у области медицине и постхумно примаријусу др Бранки Пекић Семиз за изизетан рад и допринос у у здравственом систему Републике Српске.

- Захвалнице општине Источна Илиџа биће додијељене представницима три приватна вртића са подручја ове локалне заједнице, Нагорки Говедарици, Јелени Лубура и Ранки Ждрале за посвећеност и изузетан доприснос у раду са дјецом – рекао је Божовић.

На иницијативу начелника Божовића, захвалнице ће бити додијељене и петорици припадника Републичке управе цивилне заштите Источно Сарајева, који долазе из општине Источна Илиџа, за изузетну храброст, хуманост и несебично учествовање у акцији спасавања становника након земљотреса у Турској.

Захвалнице ће бити уручене Велибору Јањићу, Радмилу Ковачу, Слободану Ковачевићу, Срђану Шеховцу и Мирославу Мркајићу.

- На данашњој сједници Клуб одборника СНСД-а је предложио иницијативу да се од сљедеће године додијељује награда у част Алексе Косте Голубовић. Алекса је био највећи хроничар и велики љубитељ фудбалских клубова са подручја Источног Сарајева и подржавам одлуку да једна спортска награда, која ће се додјељивати спортистима са подручја наше локалне заједнице, понесе његово име – додао је Божовић.

Према његовим ријечима, награде ће бити додијељене поводом Ђурђевдана, крсне славе општине.

Шеф клуба одборника СНСД-а Владимир Ћосовић рекао је да ће наградом која буде носила име Алексе Косте Голубовић бити сачувана успомена на великог човјека.

Поред ове тачке дневног реда, усвојен је и Извјештај о раду ЈУ Центра за социјални рад Источна Илиџа за 2022. годину, те програм рада за 2023. годину, као и Извјештај о раду ЈЗУ Дома здравља “Источно Сарајево“ за прошлу и годишњи програм рада и финансијски за ову годину.

Коментари 3
 • Generic placeholder image
  Knez 27.04.2023. 08:54
  Plaketa šehovcu Srđanu? Veliki humanitarac zar ne?
 • Generic placeholder image
  Miloš 25.04.2023. 22:06
  Sve čestitke gospodinu Skakavcu. Ovaj gospodin je puno uradio za građane Istočnog Sarajeva i šire.
  Pravi izbor.
 • Generic placeholder image
  Aaa 25.04.2023. 21:05
  Svaka cast, GOSPODIN Ranko je gromada, svaka mu cas na zalaganju, na nesebicnoj pomoci onima kojima je najpotrebnije.... Tako dobar, posten i skroman covjek.... Da nam je vise takvih ljudi valjalo bi... Puno sreće Vam zelim u dalnjem radu.
Повезане вијести
Опљачкана бензинска пумпа у Источној Илиџи Опљачкана бензинска пумпа у Источној Илиџи
Сјећање: Шест година без Милана Микана Кнежевића Сјећање: Шест година без Милана Микана Кнежевића
Инфраструктурни пројекти приоритет општине Источна Илиџа Инфраструктурни пројекти приоритет општине Источна Илиџа
Најчитаније
 • Пријављен мушкарац из Хан Пијеска због клевете на „Фејсбуку“
  12h 31m
  0
 • У саобраћајној незгоди на Равној Романији тешко повријеђен возач
  14h 4m
  0
 • Милош Црњански - најпоетичнији српски писац, аутор "Сеоба"
  15h 11m
  0
 • Реакција ОБО „Илиџански борац“ на објаву Аднана Рондића
  10h 8m
  0
 • Осумњичени да су крали месо са сточног гробља па га продавали
  10h 39m
  0