Povelje grada Istočno Sarajevo Radomiru Kezunoviću i Draganu Josipoviću

16.09.2021. 22:15
0
IZVOR: Katera

Povodom Dana i krsne slave grada Istočno Sarajevo Svetog sveštenomučenika Petra Dabrobosanskog večeras je održana svečana akademija, na kojoj su dodijeljene povelje i plakete zaslužnim i istaknutim pojedicnima i ustanovama.

Najveće priznanje Povelja grada Istočno Sarajevo dodijeljena je bivšem gradonačelniku Radomiru Kezunoviću i nekadašnjem generalu Ilijaške brigade Vojske Republike Srpske general-majoru Draganu Josipoviću.

Zlatne plakete uručenu su Bolnici „Srbija“ i svim domovima zdravlja iz gradskih opština, kao i pukovniku u penziji Milanu Joloviću sa Sokoca.

Srebrne plakete uručene su dekanu Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Pale, Univerziteta u Istočnom Sarajevu Borislavu Cicoviću i privredniku Tadiji Tadiću iz Istočnog Starog Grada, ovogodišnjem kumu krsne slave grada Istočno Sarajevo.

Slika


Tokom večerašnje akademije istaknutim pojedincima i kolektivima su takođe dodijeljena priznanja grada Istočno Sarajevo.

Na večerašnjoj svečanoj akademiji besjedu o životu i djelu Svetog Petra Dabrobosanskog, kojeg grad Istočno Sarajevo sutra obilježava i proslavlja, održao je protojerej stavrofor Ranko Bilinac.

Gradonačelnik Ljubiša Ćosić novinarima je rekao da je grad Istočno Sarajevo stradao „radi onoga što je bio, ali se ponovo uzdigao“, kao što se, prema njegovim riječima, uzdigao među svete i blaženopočivši mitropolit dabrobosanski Petar Zimonjić.

Ćosić je zahvalio svim medicinskim radnicima i ljekarima Bolnice „Srbija“ i lokalnih domova zdravlja na velikoj požrtvovanosti i istrajnosti u borbi protiv pandemije virusa korona.

Takođe, izrazio je zahvalnost svim načelnicima gradskih opština, koji su prema njegovim riječima, radili i dosta učinili za lokalne zajednice kojima rukovode, i samim tim i za grad Istočno Sarajevo.

Ćosić je izrazio nadu da će biti realizovani svi najavljeni projekti poput izgradnje novog studentskog doma, zgrade Rektorata UIS i Muzičke akademije u Istočnom Novom Sarajevu, kao i zgrade Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta na Palama.

Večerašnjoj akademiji prisustvovali su gosti iz regiona, zamjenik gradonačelnika Niša Dušica Davidović, pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović, zamjenik gradonačelnika Sombora Ljiljana Tica i pomoćnik gradonačelnika Siniša Borota, te predsjednici niške gradske opštine Pantelej Nataša Stanković i opštine Plužine Mijuško Bajagić.

  • Slika
  • Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa intervenisale više od deset puta Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa intervenisale više od deset puta
Podržana inicijativa o formiranju direkcije za planiranje izgradnje Istočnog Sarajeva Podržana inicijativa o formiranju direkcije za planiranje izgradnje Istočnog Sarajeva
Ćosić: Buket cvijeća Karićevoj kao znak uvažavanja i želje za dobrim odnosom dva grada Ćosić: Buket cvijeća Karićevoj kao znak uvažavanja i želje za dobrim odnosom dva grada
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    21m
    4
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    26m
    1
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    13h 48m
    0
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    1h 18m
    0
  • Paljanin Goran Krulj osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova
    12h 21m
    0