Повеље града Источно Сарајево Радомиру Кезуновићу и Драгану Јосиповићу

16.09.2021. 22:15
0
ИЗВОР: Катера

Поводом Дана и крсне славе града Источно Сарајево Светог свештеномученика Петра Дабробосанског вечерас је одржана свечана академија, на којој су додијељене повеље и плакете заслужним и истакнутим поједицнима и установама.

Највеће признање Повеља града Источно Сарајево додијељена је бившем градоначелнику Радомиру Кезуновићу и некадашњем генералу Илијашке бригаде Војске Републике Српске генерал-мајору Драгану Јосиповићу.

Златне плакете уручену су Болници „Србија“ и свим домовима здравља из градских општина, као и пуковнику у пензији Милану Јоловићу са Сокоца.

Сребрне плакете уручене су декану Факултета физичког васпитања и спорта Пале, Универзитета у Источном Сарајеву Бориславу Цицовићу и привреднику Тадији Тадићу из Источног Старог Града, овогодишњем куму крсне славе града Источно Сарајево.

Слика


Током вечерашње академије истакнутим појединцима и колективима су такође додијељена признања града Источно Сарајево.

На вечерашњој свечаној академији бесједу о животу и дјелу Светог Петра Дабробосанског, којег град Источно Сарајево сутра обиљежава и прославља, одржао је протојереј ставрофор Ранко Билинац.

Градоначелник Љубиша Ћосић новинарима је рекао да је град Источно Сарајево страдао „ради онога што је био, али се поново уздигао“, као што се, према његовим ријечима, уздигао међу свете и блаженопочивши митрополит дабробосански Петар Зимоњић.

Ћосић је захвалио свим медицинским радницима и љекарима Болнице „Србија“ и локалних домова здравља на великој пожртвованости и истрајности у борби против пандемије вируса корона.

Такође, изразио је захвалност свим начелницима градских општина, који су према његовим ријечима, радили и доста учинили за локалне заједнице којима руководе, и самим тим и за град Источно Сарајево.

Ћосић је изразио наду да ће бити реализовани сви најављени пројекти попут изградње новог студентског дома, зграде Ректората УИС и Музичке академије у Источном Новом Сарајеву, као и зграде Факултета физичког васпитања и спорта на Палама.

Вечерашњој академији присуствовали су гости из региона, замјеник градоначелника Ниша Душица Давидовић, помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић, замјеник градоначелника Сомбора Љиљана Тица и помоћник градоначелника Синиша Борота, те предсједници нишке градске општине Пантелеј Наташа Станковић и општине Плужине Мијушко Бајагић.

  • Слика
  • Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа интервенисале више од десет пута Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа интервенисале више од десет пута
Подржана иницијатива о формирању дирекције за планирање изградње Источног Сарајева Подржана иницијатива о формирању дирекције за планирање изградње Источног Сарајева
Ћосић: Букет цвијећа Карићевој као знак уважавања и жеље за добрим односом два града Ћосић: Букет цвијећа Карићевој као знак уважавања и жеље за добрим односом два града
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    19h 43m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    16h 15m
    4
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    18h 59m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    14h 37m
    0
  • Данас Марковдан
    23h 25m
    0