Poziv za učešće u Akcelerator programu na području grada Istočno Sarajevo

03.04.2023. 14:24
0
IZVOR: gradistocnosarajevo.net

Razvojna agencija Republike Srpske raspisala je javni poziv za učešće u Akcelerator programu na području grada Istočno Sarajevo, a tim povodom će 11. aprila biti održan info-dan namijenjen početnicima u poslovanju čije su ideje zasnovane na inovaciji, znanju i novim tehnologijama, te imaju potencijal za rast na tržištu.

Programom je obezbijeđena podrška početnicima u poslovanju radi realizacije njihove poslovne ideje koja obuhvata besplatnu obuku tokom koje, pored znanja, dobijaju savjetodavnu podršku, novčane i nenovčane nagrade za najuspješnije poslovne ideje, podršku u pronalasku dodatnih izvora finansiranja i povezivanje sa potencijalnim partnerima u zemlji i inostranstvu.

Program je organizovan u saradnji sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu, Ekonomskim fakultetom, Gradskom razvojnom agencijom Istočno Sarajevo, gradom Istočno Sarajevo, opštinama u sastavu grada i Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske.

Pravo učešća u Akcelerator programu mogu da ostvare državljani Republike Srpske/BiH ili lica sa odobrenim trajnim boravkom u BiH koji imaju inovativnu poslovnu ideju, objavljeno je internet stranici grada Istočno Sarajevo.

Mogu da učestvuju pojedinci ili timovi koji nemaju registrovanu djelatnost, a žele da započnu vlastiti posao, registrovani poslovni subjekti koji obavljaju djelatnost kraće od 18 mjeseci.

Kandidati mogu da se prijave kao samostalni podnosioci ili kao tim. Jedna osoba ne može biti član dva tima, niti istovremeno prijaviti ideju kao samostalni podnosilac i biti član tima.

Poslovne ideje koje su u vezi sa trgovinom, ugostiteljstvom, igrama na sreću, finansijskim posredovanjem, neće biti razmatrane.

Zainteresovani mogu da se prijave putem obrasca koji mogu pronaći na veb stranici Razvojne agencije Republike Srpske /www.rars-msp.org/ i Preduzetničkom portalu Republike Srpske /www.preduzetnickiportalsrpske.net/, a na tim adresama mogu da potraže i sve potrebne informacije.

Popunjen obrazac potrebno je dostaviti na mejl info @rars-msp.org najkasnije do petka, 21. aprila sa naznakom "Prijava za učešće u akcelerator programu".

Info-dan će biti održan u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu od 11.00 časova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
U aprilu rođene 32 bebe U aprilu rođene 32 bebe
Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    17h 47m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    16h 43m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    16h 47m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    13h 40m
    1
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    15h 37m
    0