Poznat identitet lica sa potjernice policije iz Istočnog Sarajeva

19.07.2021. 12:00
0
IZVOR: Katera

Pripadnici policije Kantona Sarajevo uhapsili su lice R.S. iz Loznice na osnovu potrage policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, odnosno Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Kako portal Srpskainfo piše, radi se o Rašidu Sakiću (38), sinu pokojnog folk pjevača Sinana Sakića.

Njega su policijski službenici MUP Kantona Sarajevo uhapsili u subotu u BiH, a on će danas biti predat policijskim službenicima PU Istočno Sarajevo na osnovu ranije raspisane potrage za njim.

Podsjećamo, u subotu je iz MUP-a Kantona Sarajevo saopšteno da je lice R.S. uhapšeno u popodnevnim časovima i predato u nadležnost policijskih službenika MUP-a Republike Srpske.

Sakić se sumnjiči da je počinio krivično djelo "Neovlašteno nabavljanje, držanje i nošenje oružja i municije".

Sarajevska policija uhapsila je i lice čiji su inicijali B.M. zbog sumnje da je počinilo tešku krađu na štetu firme "IN-novine", kao i lice čiji su inicijali A.G. zbog sumnje da je počinilo krađu.

  • Uhapšeno lice iz Loznice sa potjernice policije iz Istočnog Sarajeva
    17.07.2021. 10:54

    Policija u Kantonu Sarajevo je, na osnovu potrage policije iz Istočnog Sarajeva, uhapsila lice čiji su inicijali R.S. iz Loznice, osumnjičeno za razbojništvo. Lice R.S. uhapšeno je juče i u popod...

Istočno Sarajevo
Uhapšeno lice iz Loznice sa potjernice policije iz Istočnog Sarajeva

Najteže krivično djelo za koje je Sakić 2011. godine osuđen na 12 godina jeste pokušaj ubistva Dragoljuba Despotovića, kog je njegov otac Sinan gledao kao svog sina.

Ovaj zločin dogodio se u Loznici u maju 2002. godine. Ali to nije sve. Loši odnosi u porodici Sakić kulminirali su nakon pjevačeve smrti. Posljednji sukobi su izbili zbog spora oko nasljedstva, zbog čega je Sinanova supruga Sabina Sakić sumnjala da je njegov sin iz prvog braka podmetnuo požar u porodičnoj kući u Loznici.

Protiv njega je ona podnijela prijavu i zbog prijetećih poruka i poziva koje joj je, prema njenim riječima, navodno upućivao još od oktobra 2019. godine, piše Srpskainfo.

Komentari 0
Povezane vijesti
"Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra "Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Učenicama OŠ „Petar Petrović Njegoš“ drugo mjesto na konkursu povodom 170 godina od rođenja Mihajla Pupina Učenicama OŠ „Petar Petrović Njegoš“ drugo mjesto na konkursu povodom 170 godina od rođenja ...
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    13h 7m
    0
  • Slani mafini
    22h 28m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    22h 17m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    16h 46m
    3
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    11h 16m
    0