Poznati rezultati obdukcije Muamera Zukorlića

14.06.2022. 12:56
1
IZVOR: novosti.rs

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru saopštilo je danas da je obdukcionim nalazom utvrđeno da je lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić umro prirodnom smrću koja je nastupila kao posljedica naglog pogoršanja funkcije i prestanka rada srca.

Više javno tužilaštvo je, kako se navodi u saopštenju, postupajući po krivičnoj prijavi koju je podnio njegov sin Usame Zukorlić protiv NN lica zbog krivičnog djela teško ubistvo, odredilo ekshumaciju radi obdukcije posmrtnih ostataka tijela kao i hemijsko-toksikološku analizu bioloških ostataka u cilju uvažavanja uzroka smrti muftije.

U saopštenju se navodi da je juče Zavod za sudsku medicinu u Nišu dostavio Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru objedinjeni nalaz i mišljenje zajedno sa nalazom i mišljenjem Zavodom za zdravstvenu zaštitu radnika Novi Sad u kojem je navedeno da izmjerene vrijednosti koncentracije toksičkih metala i metaloida u uzorcima se nalaze u okviru normalnih vrijednosti za ove vrste uzoraka i ne predstavljaju neposredan ni posredan uzrok akutne i hronične intoksikacije i time nisu uzrok smrti Zukorlića.

U saopštenju se dodaje da je "uzimajući u obzir celokupnu medicinsku dokumentaciju sada pokojnog Muamera Zukorlića i obdukcioni nalaz, smrt prirodnog porekla te da je nastupila kao posledica naglog pogoršanja funkcije i sledstvenog prestanka rada srca na terenu od ranije prisutnog teškog i progresivnog oboljenja srca".

Oglasila se i supruga Elma

Elma Elfić, muftijina druga supruga, objavila je na svom Instagram nalogu da su poznati rezultati obdukcije.

- Danas, izveštajem obducenata smo saznali da nismo zakasnili, aorta nije pukla, umro je prirodnom smrću prestankom rada srca - napisala je Elma.

- Hvala Bogu nije ni otrovan, jer ko kod ga je poznavao mogao ga je samo voleti. -

 

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Ma, odj.... 14.06.2022. 18:47
    A šta sinčić veli, razočaran što ga nisu Srbi otrovali, aaa! More, odjebite!
Povezane vijesti
Ekshumirano tijelo Muamera Zukorlića, u toku obdukcija Ekshumirano tijelo Muamera Zukorlića, u toku obdukcija
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    19h 40m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    10h 38m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    19h 4m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    17h 19m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    18h 58m
    0