Poznato koliko građana je kažnjeno sa po 500 KM tokom korona krize

15.06.2020. 19:08
0
IZVOR: Srpska.info

Komisija za bezbjednost Skupštine Kantona Sarajevo jednoglasno je prihvatila Izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova KS koji se odnosi na protekla tri mjeseca.

Jednoglasan je stav da je policija veoma uspješno odradila posao u vrijeme brojnih restrikcija zbog pandemije korona virusa. U ocjeni su složni i iz Nezavisnog odbora, što je prvi put u posljednjih nekoliko godina da MUP KS dobije iste ocjene od Komisije i Nezavisnog odbora, te komesara i ministra.

– Policija je bila na nivou složenog zadatka koji je bio pred njima, pohvaljeni su i od Komisije i od Nezavisnog odbora – rekao je Zvonko Marić, predsjednik Komisije za bezbjednost Skupštine KS.

Opšte stanje bezbjednosti je poboljšano, a evidentno je drastično povećanje izrečenih kazni, dok je smanjen broj saobraćajnih nesreća.

Iz oblasti remećenja javnog reda i mira zabilježeno je 620 odsto više djela u odnosu na raniji period, dok je stopa kriminaliteta smanjena za 27 odsto. Saobraćajnih nesreća je manje za 36 odsto, a i dalje dominiraju imovinski delikti, odnosni krađe i pljačke, navedeno je u izvještaju.

Pripadnici MUP KS su izdali prekršajne naloge za 3.500 građana. Uglavnom se radi o novčanim kaznama od po 500 KM, zbog nepoštivanja izrečenih mjera u vrijeme korona krize, piše Avaz.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dva automobila gorjela u Sarajevu Dva automobila gorjela u Sarajevu
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Policija ga isključila iz saobraćaja, on nastavio voziti i izazvao sudar Policija ga isključila iz saobraćaja, on nastavio voziti i izazvao sudar
Najčitanije
  • PU Istočno Sarajevo: Uhapšen muškarac zbog osnova sumnje da je mučio i ubio psa
    15h 0m
    6
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    16h 49m
    0
  • Pogledajte kako danas izgleda Crkva Hrista Spasitelja u Istanbulu koja je pretvorena u džamiju (FOTO/VIDEO)
    11h 18m
    16
  • Foča: Vozilo sletjelo u korito Drine, vozač teško povrijeđen
    11h 5m
    0
  • Sokočanin vrijeđao i prijetio maloljetniku, drugo lice ga pokušalo fizički napasti
    14h 27m
    2