Познато колико грађана је кажњено са по 500 КМ током корона кризе

15.06.2020. 19:08
0
ИЗВОР: Srpska.info

Комисија за безбједност Скупштине Кантона Сарајево једногласно је прихватила Извјештај о раду Министарства унутрашњих послова КС који се односи на протекла три мјесеца.

Једногласан је став да је полиција веома успјешно одрадила посао у вријеме бројних рестрикција због пандемије корона вируса. У оцјени су сложни и из Независног одбора, што је први пут у посљедњих неколико година да МУП КС добије исте оцјене од Комисије и Независног одбора, те комесара и министра.

– Полиција је била на нивоу сложеног задатка који је био пред њима, похваљени су и од Комисије и од Независног одбора – рекао је Звонко Марић, предсједник Комисије за безбједност Скупштине КС.

Опште стање безбједности је побољшано, а евидентно је драстично повећање изречених казни, док је смањен број саобраћајних несрећа.

Из области ремећења јавног реда и мира забиљежено је 620 одсто више дјела у односу на ранији период, док је стопа криминалитета смањена за 27 одсто. Саобраћајних несрећа је мање за 36 одсто, а и даље доминирају имовински деликти, односни крађе и пљачке, наведено је у извјештају.

Припадници МУП КС су издали прекршајне налоге за 3.500 грађана. Углавном се ради о новчаним казнама од по 500 КМ, због непоштивања изречених мјера у вријеме корона кризе, пише Avaz.

Коментари 0
Повезане вијести
Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
Како је страдао митрополит Петар Зимоњић Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    6h 26m
    6
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    19h 36m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    20h 8m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    18h 27m
    0
  • Младић избоден ножем у парку!
    22h 30m
    0