Predavanja za osnovce iz Istočne Ilidže o zaštiti na internetu

10.02.2022. 13:11
0
IZVOR: Katera

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, povodom 9. februara Međunarodnog dana bezbjednog interneta, juče i danas su na području Istočne Ilidže održali edukativna predavanja za osnovce na temu „Mehanizmi zaštite na internetu“.

Cilj edukacije je podizanje svijesti kod djece o potencijalnim opasnostima na interetu, ali i sve o tehničkim mogućnostima zaštite.

-Pošto je sve veći broj mladih na internetu potrebno je da ih kroz zajedničke aktivnosti, posebno uz pomoć roditelja naučimo kako sigurno da koriste internet, prepoznaju ali i izbjegnu rizike i opasnosti u sajber okruženju – saopšteno je iz PU Istočno Sarajevo.

Posebna pažnja posvećena je zaštiti na najpopularnijim društvenim mrežama kao što su „Fejsbuk“, „Inastagram“, „Tik-Tok“, „Snapčet“,  kao i realnim primjerima koje sve posljedice mogu nastatu usljed zloupotrebe od strane drugih lica, kao i kome da to prijave.

Na interent stranici Ministarsva unutrašnjih poslova Republike Srpske, mogu se naći sve informacije i preventivni savjeti koji se odnose na zaštitu od svih oblika viskotehnloškog kriminaliteta.

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO) Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO)
Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    11h 18m
    8
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    9h 20m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    23h 19m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    8h 13m
    0
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    8h 18m
    0