Предавања за основце из Источне Илиџе о заштити на интернету

10.02.2022. 13:11
0
ИЗВОР: Катера

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево, поводом 9. фебруара Међународног дана безбједног интернета, јуче и данас су на подручју Источне Илиџе одржали едукативна предавања за основце на тему „Механизми заштите на интернету“.

Циљ едукације је подизање свијести код дјеце о потенцијалним опасностима на интерету, али и све о техничким могућностима заштите.

-Пошто је све већи број младих на интернету потребно је да их кроз заједничке активности, посебно уз помоћ родитеља научимо како сигурно да користе интернет, препознају али и избјегну ризике и опасности у сајбер окружењу – саопштено је из ПУ Источно Сарајево.

Посебна пажња посвећена је заштити на најпопуларнијим друштвеним мрежама као што су „Фејсбук“, „Инастаграм“, „Тик-Ток“, „Снапчет“,  као и реалним примјерима које све посљедице могу настату усљед злоупотребе од стране других лица, као и коме да то пријаве.

На интерент страници Министарсва унутрашњих послова Републике Српске, могу се наћи све информације и превентивни савјети који се односе на заштиту од свих облика вискотехнлошког криминалитета.

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Преминула Вера Гргић Преминула Вера Гргић
Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    18h 30m
    10
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    1h 25m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    5h 30m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    5h 34m
    2
  • Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела
    17h 18m
    0