Predložen pritvor osumnjičenom za ubistvo u Banjaluci

04.12.2022. 19:05
0
IZVOR: srna.rs

Tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka predložio je određivanje pritvora Daliboru M. osumnjičenom za ubistvo Ariela Bogdanovića u Banjaluci, potvrđeno je Srni u ovom tužilaštvu.

Portparol Okružnog tužilaštva Maja Đaković-Vidović rekla je Srni da je tužilac uputio prijedlog za određivanja mjere pritvora Okružnom sudu u Banjaluci nakon što je ispitao osumnjičenog za krivično djelo teško ubistvo.

- Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenog, naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izbršenja i posljedice krivičnog djela - istakla je Vidovićeva.

Ona je naglasila da je tužilac predložio određivanje mjere pritvora i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i mira, odnosno uznemirenja javnosti.

Vidovićeva je rekla da će o prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiti sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Banjalučka policija privela je juče Okružnom tužilaštvu Dalibora M. osumnjičenog da je u petak, 2. decembra nožem ubio 28-ogodišnjeg Ariela Bogdanovića.

Komentari 0
Povezane vijesti
Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu
Užas u Centru za socijalni rad: Ubio bivšu ženu i ranio njenog brata Užas u Centru za socijalni rad: Ubio bivšu ženu i ranio njenog brata
Nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje Danke Nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje Danke
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    12h 30m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    23h 44m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    10h 44m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    8h 34m
    0
  • Republika Srpska dobila novi Izborni zakon
    11h 49m
    0