Predložen pritvor osumnjičenom za ubistvo u Banjaluci

04.12.2022. 19:05
0
IZVOR: srna.rs

Tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka predložio je određivanje pritvora Daliboru M. osumnjičenom za ubistvo Ariela Bogdanovića u Banjaluci, potvrđeno je Srni u ovom tužilaštvu.

Portparol Okružnog tužilaštva Maja Đaković-Vidović rekla je Srni da je tužilac uputio prijedlog za određivanja mjere pritvora Okružnom sudu u Banjaluci nakon što je ispitao osumnjičenog za krivično djelo teško ubistvo.

- Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenog, naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izbršenja i posljedice krivičnog djela - istakla je Vidovićeva.

Ona je naglasila da je tužilac predložio određivanje mjere pritvora i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i mira, odnosno uznemirenja javnosti.

Vidovićeva je rekla da će o prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiti sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Banjalučka policija privela je juče Okružnom tužilaštvu Dalibora M. osumnjičenog da je u petak, 2. decembra nožem ubio 28-ogodišnjeg Ariela Bogdanovića.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zabrana rada „Manji“ u centru Banjaluke Zabrana rada „Manji“ u centru Banjaluke
Minimalac im poslužio da ekspresno poskupe proizvode: Burek i jogurt 5,50 KM Minimalac im poslužio da ekspresno poskupe proizvode: Burek i jogurt 5,50 KM
Privedena i kćerka ubijenog Dobojlije, terete je da je ocu sipala lijekove u piće Privedena i kćerka ubijenog Dobojlije, terete je da je ocu sipala lijekove u piće
Najčitanije
 • Četnički vojvoda Branislav Gavrilović Brne
  16h 20m
  6
 • Kako su Srbi ostavili veliki trag u istoriji Rusije
  1h 52m
  1
 • Preminuo srpski MMA reprezentativac Stefan Savić
  22h 34m
  0
 • Tužna sudbina „fruškogorske vile“
  16h 45m
  2
 • Zdravstveno stanje generala Mladića veoma teško
  13h 57m
  2