Предложен притвор осумњиченом за убиство у Бањалуци

04.12.2022. 19:05
0
ИЗВОР: srna.rs

Тужилац Окружног тужилаштва Бањалука предложио је одређивање притвора Далибору М. осумњиченом за убиство Ариела Богдановића у Бањалуци, потврђено је Срни у овом тужилаштву.

Портпарол Окружног тужилаштва Маја Ђаковић-Видовић рекла је Срни да је тужилац упутио приједлог за одређивања мјере притвора Окружном суду у Бањалуци након што је испитао осумњиченог за кривично дјело тешко убиство.

- Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора због постојања опасности од бјекства осумњиченог, нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће поновити кривично дјело те из разлога ванредних околности јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од 10 година или тежа казна, а које је посебно тешко с обзиром на начин избршења и посљедице кривичног дјела - истакла је Видовићева.

Она је нагласила да је тужилац предложио одређивање мјере притвора и због тога што би пуштање на слободу осумњиченог резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда и мира, односно узнемирења јавности.

Видовићева је рекла да ће о приједлогу за одређивање мјере притвора одлучити судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

Бањалучка полиција привела је јуче Окружном тужилаштву Далибора М. осумњиченог да је у петак, 2. децембра ножем убио 28-огодишњег Ариела Богдановића.

Коментари 0
Повезане вијести
Народни дочек Љубише Петровића у Бањалуци Народни дочек Љубише Петровића у Бањалуци
Викенд препун садржаја за дјецу и породицу Викенд препун садржаја за дјецу и породицу
Абдулаху Скаки одређен једномјесечни притвор Абдулаху Скаки одређен једномјесечни притвор
Најчитаније
 • Запалио се мушкарац, повријеђен и полицајац који је покушао да га заустави
  13h 51m
  0
 • Жепа – болна, незацијељена рана (ВИДЕО)
  12h 10m
  5
 • Пацијент хеликоптером транспортован за Београд
  14h 15m
  0
 • Илија Работа из Пала проглашен за најбољег гуслара Републике Српске
  15h 41m
  0
 • Почело распоређивање специјалаца на Косову и Метохији
  7h 14m
  0