Предложен притвор осумњиченом за убиство у Бањалуци

04.12.2022. 19:05
0
ИЗВОР: srna.rs

Тужилац Окружног тужилаштва Бањалука предложио је одређивање притвора Далибору М. осумњиченом за убиство Ариела Богдановића у Бањалуци, потврђено је Срни у овом тужилаштву.

Портпарол Окружног тужилаштва Маја Ђаковић-Видовић рекла је Срни да је тужилац упутио приједлог за одређивања мјере притвора Окружном суду у Бањалуци након што је испитао осумњиченог за кривично дјело тешко убиство.

- Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора због постојања опасности од бјекства осумњиченог, нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће поновити кривично дјело те из разлога ванредних околности јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од 10 година или тежа казна, а које је посебно тешко с обзиром на начин избршења и посљедице кривичног дјела - истакла је Видовићева.

Она је нагласила да је тужилац предложио одређивање мјере притвора и због тога што би пуштање на слободу осумњиченог резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда и мира, односно узнемирења јавности.

Видовићева је рекла да ће о приједлогу за одређивање мјере притвора одлучити судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

Бањалучка полиција привела је јуче Окружном тужилаштву Далибора М. осумњиченог да је у петак, 2. децембра ножем убио 28-огодишњег Ариела Богдановића.

Коментари 0
Повезане вијести
Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ
Након свађе суграђанину пуцао у главу Након свађе суграђанину пуцао у главу
Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата
Најчитаније
 • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
  23h 34m
  0
 • „Дом инвест“ гради дом за вас
  21h 3m
  1
 • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
  15h 17m
  0
 • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
  11h 29m
  0
 • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
  20h 21m
  1