Predsjednik Francuske u Parizu ugostio gradonačelnika Bijeljine

11.11.2021. 18:57
0
IZVOR: RTV BN

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je danas, u okviru Pariskog foruma mira, u Jelisejkoj palati sa predsjednikom Francuske Republike Emanuelom Makronom razgovarao o trenutnoj situaciji u Republici Srpskoj, odnosno, Bosni i Hercegovini.

Tom prilikom predsjednik Makron je dao punu podršku generaciji mladih političara u njihovim naporima za rješavanje gorućih problema poput korupcije i kriminala, ali i izgradnji društava okrenutih saradnji, evropskim integracijama i napretku.

Gradonačelnik Petrović je predsjedniku Makronu izrazio uvjerenje da evropski put Republike Srpske / BiH ne smije biti upitan i da je transparentnost svih društvenih procesa, kao jedna od najvažnijih evropskih vrijednosti, ključna za uspjeh na tom putu.

Ovom prilikom dogovorena je saradnja sa francuskim gradovima, odnosno, direktna podrška iz francuskih fondova za tehnološke inovacije i projekte u oblasti ekologije.

- Ovo je veliki dan za Bijeljinu, jer je predstavljena na forumu na kojem se razmatraju strategije važne za budućnost cijelog svijeta. Sa najvišeg nivoa francuske politike dobili smo podršku za naše razvojne i društvene ciljeve i vjerujemo da je ovo važna prekretnica za naš grad – poručio je iz Pariza gradonačelnik Petrović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ruski sportisti dobili dozvolu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu Ruski sportisti dobili dozvolu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu
Povrijeđeni pješak i motociklista u Bijeljini Povrijeđeni pješak i motociklista u Bijeljini
Srbin svake subote uveče nahrani i po 300 gladnih stanovnika Pariza Srbin svake subote uveče nahrani i po 300 gladnih stanovnika Pariza
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    9h 21m
    4
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    18h 13m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    12h 4m
    0
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    15h 49m
    0
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    6h 56m
    4