Предсједник Француске у Паризу угостио градоначелника Бијељине

11.11.2021. 18:57
0
ИЗВОР: РТВ БН

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић је данас, у оквиру Париског форума мира, у Јелисејкој палати са предсједником Француске Републике Емануелом Макроном разговарао о тренутној ситуацији у Републици Српској, односно, Босни и Херцеговини.

Том приликом предсједник Макрон је дао пуну подршку генерацији младих политичара у њиховим напорима за рјешавање горућих проблема попут корупције и криминала, али и изградњи друштава окренутих сарадњи, европским интеграцијама и напретку.

Градоначелник Петровић је предсједнику Макрону изразио увјерење да европски пут Републике Српске / БиХ не смије бити упитан и да је транспарентност свих друштвених процеса, као једна од најважнијих европских вриједности, кључна за успјех на том путу.

Овом приликом договорена је сарадња са француским градовима, односно, директна подршка из француских фондова за технолошке иновације и пројекте у области екологије.

- Ово је велики дан за Бијељину, јер је представљена на форуму на којем се разматрају стратегије важне за будућност цијелог свијета. Са највишег нивоа француске политике добили смо подршку за наше развојне и друштвене циљеве и вјерујемо да је ово важна прекретница за наш град – поручио је из Париза градоначелник Петровић.

Коментари 0
Повезане вијести
Пронађено више од девет килограма спида Пронађено више од девет килограма спида
Несвакидашња сцена у Семберији: Змија се увукла у корпу са бебом Несвакидашња сцена у Семберији: Змија се увукла у корпу са бебом
Одређен притвор лицу осумњиченом за силовање старице Одређен притвор лицу осумњиченом за силовање старице
Најчитаније
 • Детаљи убиства у Рогатици: Ловац из нехата убио другог ловца
  5h 12m
  0
 • Због пса репетирао пиштољ према породици
  11h 11m
  6
 • Ухапшен због убиства у општини Рогатица
  6h 48m
  0
 • Аустралија депортује Ђоковића из земље
  16h 45m
  1
 • Шмит: Нећу повући Инцков закон, на Додика више не треба рачунати
  6h 27m
  8