Predstava za djecu „Trtica rajske ptice“ u srijedu u Foči

12.09.2022. 14:50
0
IZVOR: katera.news

Glumci Narodnog pozorišta Užice odigraće u srijedu, 14. septembra, u Gradskom pozorištu Foča dječju komediju „Trtica rajske ptice“, rađenu po tekstu Branka Dimitrijevića Bahusa, u režiji Nikole Zavišića, koji ujedno potpisuje i scenografiju.

Predstava će biti izvedena u dva termina, sa početkom u 12.00 i 13.30 časova, i namijenjena je učenicima nižih razreda osnovnih škola „Veselin Masleša“ i „Sveti Sava“.

Publika će imati priliku da uživa u maštovitoj glumačkoj igri, veseloj muzici, neobičnim kostimima i scenografiji, ali i burlesknoj priči o neobičnom gusarskom kapetanu i avanturama njegove družine u potrazi za izgubljenim brodom i rajskom pticom.

Na Internacionalnom festivalu dječjeg pozorišta u Kotoru ova izvanredna predstava osvojila je tri nagrade (gluma, režija, tekst), dok je, u konkurenciji predstava za djecu, proglašena najboljom na 44. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“ u Kruševcu.

U komadu igraju: Goran Šmakić (Kapetan Crna Brada), Igor Borojević (Gavran Gavro), Nemanja Jovanović (Razmaženi Serž) i Bojana Zečević (Koni Brogonia).

Kostime je osmislila Snežana Kovačević, Ivana Vasić je uradila crteže na folijama, a Marina Veselinović je saradnik na dizajnu predstave.

Cijena karte iznosi 3 KM.

Komentari 0
Povezane vijesti
Slučajevi krađe djece potresaju i Sloveniju Slučajevi krađe djece potresaju i Sloveniju
Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
Najmlađi pacijent na odjelu psihijatrije u Srpskoj imao dvije godine Najmlađi pacijent na odjelu psihijatrije u Srpskoj imao dvije godine
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    1h 43m
    7
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    20h 5m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    21h 20m
    1
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    17h 13m
    0
  • Skupština Džudo saveza Srpske bez kvoruma
    20h 19m
    1