Predstavljen projekat izgradnje šetališta i biciklističke staze uz Miljacku

29.10.2020. 15:17
1
IZVOR: Katera/promo tekst

U saradnji OO Partije demokratskog progresa (PDP) Pale i Ekološke partije Republike Srpske - Zeleni Srpske danas je predstavljen projekat izgradnje šetališta i biciklističke staze uz korito rijeke Paljanske Miljacke, u dužini od četiri kilometra.

Početak šetališta i staze za bicikliste je označen na lokaciji u blizini fabrike „FAMOS-Koran“,a trasa uz dva pješačka mosta, dva dječija igrališta, 130 stubova rasvjete i mnoštvom različitih mobilijara kretaće se uz korito rijeke, kroz centar Pala, sve do naselja Stanica i teniskog centra „Ada“.

Prema riječima kandidata za načelnika opštine Pale Nenada Vukovića, ukupna vrijednost projekta iznosiće oko milion konvertibilnih maraka i bila bi finansirana iz budžeta opštine.

- Ovaj projekat bi na najljepši mogući način povezao centar Pala sa naseljima Stanica i Obilićevo, a radi se o jednom od najvažnijih projekata u mom mandantnom periodu za načelnika opštine Pale. U okviru moje kampanje za predstojeće izbore značajan dio našeg političkog marketinga se bazira na ideji za ispunjena obećanja i nove velike projekte – rekao je Vuković na konferenciji za novinare.

Vuković je istakao da su u prethodnom periodu pokazali ozbiljnost i realizovali sva velika obećanja, poput izgradnje SPC „Peki“, Studentskog trga i novog dijela šetališta, Univerzitetske ulice, rekonstrukcije Kulturnog centra „Pale“, kao i atletske staze na stadionu „Vlajko Petrović“.

On smatra da je to referenca za njih, da danas mogu obećati nove projekte kako bi građani Pala imali sigurnost da će oni biti realizovani u narednom periodu.

- Jedan od tih projekata, koji je bitan za stanovništvo opštine Pale, a koji će biti glavni korisnici ovog projekta, ali i s druge strane za turizam, jer će veliki broj turista koristi ovaj projekat, je izgradnja šetališta i biciklističke staze pored Miljacke u Palama – ističe Vuković.

Vuković dodaje da su gradovi kroz koje protiče neka rijeka bogati zbog toga, te su se iz tog razloga opredijelili da na ozbiljan način predstave i urade idejno rješenje izgradnje šetališta i biciklističke staze od „FAMOS“-a do Stanice.

 

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Sunčica Damjanović 29.10.2020. 17:12
    Interesantno,ovih par mjeseci gradite staze i puteve,zar stvarno mislite da je gladni narod sretan zbog toga,neko je u zabludi.
Povezane vijesti
Dani sjećanja: „Jugoslovenstvo, ideja koja je Srbe koštala milionskih žrtava“ Dani sjećanja: „Jugoslovenstvo, ideja koja je Srbe koštala milionskih žrtava“
U nedjelju promocija knjige "Srpsko srce Johanovo" u Palama U nedjelju promocija knjige "Srpsko srce Johanovo" u Palama
Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Palama Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Palama
Najčitanije
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    15h 44m
    0
  • Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    2h 47m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    14h 6m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    23h 19m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    21h 17m
    0