Представљен пројекат изградње шеталишта и бициклистичке стазе уз Миљацку

29.10.2020. 15:17
1
ИЗВОР: Катера/промо текст

У сарадњи ОО Партије демократског прогреса (ПДП) Пале и Еколошке партије Републике Српске - Зелени Српске данас је представљен пројекат изградње шеталишта и бициклистичке стазе уз корито ријеке Паљанске Миљацке, у дужини од четири километра.

Почетак шеталишта и стазе за бициклисте је означен на локацији у близини фабрике „ФАМОС-Коран“,а траса уз два пјешачка моста, два дјечија игралишта, 130 стубова расвјете и мноштвом различитих мобилијара кретаће се уз корито ријеке, кроз центар Пала, све до насеља Станица и тениског центра „Ада“.

Према ријечима кандидата за начелника општине Пале Ненада Вуковића, укупна вриједност пројекта износиће око милион конвертибилних марака и била би финансирана из буџета општине.

- Овај пројекат би на најљепши могући начин повезао центар Пала са насељима Станица и Обилићево, а ради се о једном од најважнијих пројеката у мом мандантном периоду за начелника општине Пале. У оквиру моје кампање за предстојеће изборе значајан дио нашег политичког маркетинга се базира на идеји за испуњена обећања и нове велике пројекте – рекао је Вуковић на конференцији за новинаре.

Вуковић је истакао да су у претходном периоду показали озбиљност и реализовали сва велика обећања, попут изградње СПЦ „Пеки“, Студентског трга и новог дијела шеталишта, Универзитетске улице, реконструкције Културног центра „Пале“, као и атлетске стазе на стадиону „Влајко Петровић“.

Он сматра да је то референца за њих, да данас могу обећати нове пројекте како би грађани Пала имали сигурност да ће они бити реализовани у наредном периоду.

- Један од тих пројеката, који је битан за становништво општине Пале, а који ће бити главни корисници овог пројекта, али и с друге стране за туризам, јер ће велики број туриста користи овај пројекат, је изградња шеталишта и бициклистичке стазе поред Миљацке у Палама – истиче Вуковић.

Вуковић додаје да су градови кроз које протиче нека ријека богати због тога, те су се из тог разлога опредијелили да на озбиљан начин представе и ураде идејно рјешење изградње шеталишта и бициклистичке стазе од „ФАМОС“-а до Станице.

 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Sunčica Damjanović 29.10.2020. 17:12
    Interesantno,ovih par mjeseci gradite staze i puteve,zar stvarno mislite da je gladni narod sretan zbog toga,neko je u zabludi.
Повезане вијести
Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“ Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“
У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама
Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    9h 36m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    21h 9m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    20h 50m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    7h 50m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    5h 40m
    0