Preminula atletičarka Tijana Gligić Kosić

29.10.2022. 19:18
0
IZVOR: glassrpske.com

U Istanbulu je sinoć u 38. godini, poslije duge i teške bolesti, preminula atletičarka iz Banjaluke Tijana Gligić Kosić, dugogodišnji član i kapiten Atletskog kluba Borac i Crvene Zvezde.

Sportsku karijeru započela je i završila u Atletskom klubu Borac. Bila je član atletskih klubova Novi Beograd, Crvena Zvezda i Partizan, kao i član reprezentacije Srbije 2003. gododine, a kasnije i član reprezentacije BiH.

Gligić Kosić je osvajačica medalja sa Prvenstva Balkana, te višestruka prvakinja i rekorderka BiH i Republike Srpske na 400 metara sa preponama.

Proglašena je za najbolju sportiskinju grada Banjaluka 2003. godine i ušla u izbor 10 najboljih sportista Republike Srpske, gdje je zauzela treće mjesto.  Trkačku 2019. godinu je završila rangirana na listi među 10 najboljih polumaratonki BiH.

Gligić Kosić  je cijeli život provela baveći se atletikom, a ljubav prema ovom sportu „naslijedila“ je, kako je pričala, od majke, nekadašnje atletičarke Svjetlane Pantović Gligić. Završila je fakultet fizičkog vaspitanja.

Tijana Gligić Kosić bila je majka troje djece.

Javnosti je bila poznata i kao veoma aktivan član Udruženja roditelja djece oboljele od celebralne paralize “CPossible”. Bila je organizacionom  timu humanitarnih trka čija sredstva se koriste za pomoć djeci oboljele od ove bolesti.

Datum i vrijeme sahrane biće naknadno saopšteni.

Komentari 0
Povezane vijesti
Detalji smrti Svetlane Dragijević: "Bila je bolesna, iznenada joj je pozlilo" Detalji smrti Svetlane Dragijević: "Bila je bolesna, iznenada joj je pozlilo"
Preminula Vera Grgić Preminula Vera Grgić
Preminula baka Draga - jasenovačka logorašica Preminula baka Draga - jasenovačka logorašica
Najčitanije
 • Ženu i dijete napali u Sarajevu zbog majice sa obilježjem "Crvene zvezde"
  11h 9m
  37
 • Godišnjica ubistva Zorice Divčić
  14h 5m
  1
 • "Vukovi sa Drine" - najelitnija jedinica Vojske Republike Srpske
  14h 33m
  14
 • Iznuda u Istočnom Novom Sarajevu, lice oštećeno za 350 KM
  12h 49m
  0
 • Promovisani doktori nauka Univerziteta u Istočnom Sarajevu
  7h 41m
  0