Preminuo čuveni fudbaler i Zvezdina legenda

24.10.2024. 17:15
0
IZVOR: glassrpske.com

Fudbalski klub Crvena Zvezda je obavijestio javnost da je u 84. godini života preminuo čuveni fudbaler i legendarni trener Zvzdine fudbalske akademije - Tomislav Toma Milićević.

Rođen je 21. septembra 1940. godine. Kao igrač u Zvezdi je proveo osam sezona, od 1960. godine, kada je iz kruševačkog Napretka stigao u Beograd, pa sve do 1968. godine. Nakon završetka igračke, Toma Milićević je započeo trenersku karijeru. Postao je čuveni "lovac na talente" i legendarni trener mlađih kategorija Crvene zvezde. 

- Fudbalere je učio lepom ponašanju, manirima, kao i džentlmenstvu i pravom viteštvu, što je bilo ključno za stasavanje čuvenih generacija našeg kluba, koje su imale privilegiju da rade sa sjajnim strategom - ističu na Marakani.  

Brojne legende Zvezde su skautirane, a nakon toga su i trenirale pod palicom Tome Milićevića, među kojima je i aktuelni šef stručnog štaba Zvezde - Vladan Milojević, ali i asovi poput Dejana Stankovića, Boška Jankovića, Marka Pantelića, Gorana Drulića, Nikole Lazetića, Dušana Baste, Marka Grujića, Luke Jovića, Strahinje Erakovića.

- Tomislav Milićević je proveo čak 42 godine u voljenom klubu, u kome se afirmisao kao fudbaler, trener i čovek od autoriteta. Toma je bio pravi pedagog, uvek srdačan, ponekad strog, ali uvek pravičan. Ostaće upamćen kao legenda, koja je na pravi fudbalski, ali i životni put izvela mnoge talente i mlade igrače. FK Crvena zvezda izražava duboko saučešće porodici Milićević - ističu iz kluba, a prenose "Novosti".

Komentari 0
Povezane vijesti
Preminuo prof. dr Darko Kalajdžić Preminuo prof. dr Darko Kalajdžić
Preminuo legendarni fudbaler "Partizana" Marko Valok Preminuo legendarni fudbaler "Partizana" Marko Valok
Preminuo košarkaš Nebojša Erkić Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
Najčitanije
  • Ženska osoba skočila sa zgrade Studentskog doma u Palama
    11h 20m
    3
  • Detalji tragedije u Palama: Obavljen uviđaj, tijelo prevezeno na obdukciju
    7h 19m
    5
  • Uhapšen zbog upotrebe vatrenog oružja u ugostiteljskom objektu u Istočnom Novom Sarajevu
    4h 57m
    0
  • Pogledajte koliko će ove godine koštati litar rakije od kruške
    10h 11m
    0
  • Teška saobraćajna nezgoda u BiH
    23h 49m
    0