Преминуо чувени фудбалер и Звездина легенда

24.10.2024. 17:15
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Фудбалски клуб Црвена Звезда је обавијестио јавност да је у 84. години живота преминуо чувени фудбалер и легендарни тренер Звздине фудбалске академије - Томислав Тома Милићевић.

Рођен је 21. септембра 1940. године. Као играч у Звезди је провео осам сезона, од 1960. године, када је из крушевачког Напретка стигао у Београд, па све до 1968. године. Након завршетка играчке, Тома Милићевић је започео тренерску каријеру. Постао је чувени "ловац на таленте" и легендарни тренер млађих категорија Црвене звезде. 

- Фудбалере је учио лепом понашању, манирима, као и џентлменству и правом витештву, што је било кључно за стасавање чувених генерација нашег клуба, које су имале привилегију да раде са сјајним стратегом - истичу на Маракани.  

Бројне легенде Звезде су скаутиране, а након тога су и тренирале под палицом Томе Милићевића, међу којима је и актуелни шеф стручног штаба Звезде - Владан Милојевић, али и асови попут Дејана Станковића, Бошка Јанковића, Марка Пантелића, Горана Друлића, Николе Лазетића, Душана Басте, Марка Грујића, Луке Јовића, Страхиње Ераковића.

- Томислав Милићевић је провео чак 42 године у вољеном клубу, у коме се афирмисао као фудбалер, тренер и човек од ауторитета. Тома је био прави педагог, увек срдачан, понекад строг, али увек правичан. Остаће упамћен као легенда, која је на прави фудбалски, али и животни пут извела многе таленте и младе играче. ФК Црвена звезда изражава дубоко саучешће породици Милићевић - истичу из клуба, а преносе "Новости".

Коментари 0
Повезане вијести
Преминуо проф. др Дарко Калајџић Преминуо проф. др Дарко Калајџић
Преминуо легендарни фудбалер "Партизана" Марко Валок Преминуо легендарни фудбалер "Партизана" Марко Валок
Преминуо кошаркаш Небојша Еркић Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
Најчитаније
  • Женска особа скочила са зграде Студентског дома у Палама
    11h 17m
    3
  • Детаљи трагедије у Палама: Обављен увиђај, тијело превезено на обдукцију
    7h 16m
    5
  • Ухапшен због употребе ватреног оружја у угоститељском објекту у Источном Новом Сарајеву
    4h 54m
    0
  • Погледајте колико ће ове године коштати литар ракије од крушке
    10h 8m
    0
  • Тешка саобраћајна незгода у БиХ
    23h 46m
    0