Preminuo glumac Bora Kandić

08.12.2020. 19:52
0
IZVOR: SRNA

Glumac Borivoje Bora Kandić, poznat po ulozi mladog Vuka Karadžića iz istoimene serije 1987. godine, preminuo je danas, nakon što se posljednjih mjeseci borio sa zdravstvenim problemima.

Kandić je bio velika glumačka nada, od momenta kada je zablistao u legendarnoj seriji "Vuk Karadžić" reditelja Đorđa Kadijevića.

U tom periodu zabilježio je i uloge u filmovima "Varljivo leto", "Šećerna vodica", "Kolubarska bitka", "Bulevar revolucije", seriji "Dome, slatki dome", pojavio se i u "Kraju dinastije Obrenović" i "Srećnim ljudima", prenosi "Blic".

Potom je otišao u inostranstvo i mada mu je predviđana blistava karijera, nastavak njegovog života obilježili su lomovi, a posljednjih godina živio je izdržavajući se od čišćenja jedne kafane na Zelenom vencu i majčine penzije.

Rođen je 1961. u Mostaru, jer je njegov otac Miloš, takođe glumac, imao angažman u tamošnjem pozorištu. Nakon što se porodica preselila u Beograd, završio je srednju ekonomsku školu u Zemunu. Završio je Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu u klasi Arse Jovanovića.

Krajem osamdesetih i tokom devedesetih Bora je bio član Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Imao je niz zapaženih uloga prije nego što je 1998. godine odlučio da ode u Australiju. Prvo je živio u Pertu, potom u Melburnu i Sidneju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
Preminuo Roberto Kavali Preminuo Roberto Kavali
U pritvoru preminuo brat osumnjičenog za Dankino ubistvo U pritvoru preminuo brat osumnjičenog za Dankino ubistvo
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    20h 3m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    21h 36m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    18h 2m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    20h 15m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    10h 44m
    3