Preminuo Jovan Jovović iz Sokoca

28.03.2022. 20:27
0
IZVOR: katera.news

Naš sugrađanin Jovan Jovović iz Sokoca, koji je od rođenja bolovao od cerebralne paralize, preminuo je danas, saopšteno je iz Udruženja građana Sveti Vasilije Ostroški.

Jovan Jovović, pored ovog teškog oboljenja imao je i niz drugih dijagnoza koje sa sobom nosi cerebralna paraliza. Tokom ranih godina odrastanja živio je sa smetnjama u razvoju i pod ljekarskim nadzorom. Njegovo zdravstveno stanje bilo je prilično pod kontrolom, ali se pogoršalo 2011. godine kada mu je na Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo, u bolnici Koševo, urađena operacija krajnika. Tada je preživio sepsu, a posljedice su ostale zauvijek. Uslijedilo je mnoštvo komplikacija, između ostalog i ponovna operacija u Beogradu, gdje mu je urađena traheostomija i plasirana gastrostoma preko koje se hranio. Period od četiri mjeseca boravka u bolnici i na mehaničkoj ventilaciji uzrokovao je dodatne trajne probleme.

Jovan je živio sa majkom Željkom i mlađim bratom Andrejom u stanu od 36 kvadrata na četvrtom spratu. Stan nema terasu, a u zgradi nema lifta, tako da on nikada nije izlazio napolje, niti na svjež vazduh. Za ovu životnu priču članovi Udruženja Udruženja građana Sveti Vasilije Ostroški slučajno su saznali prošle godini i odmah organizovali humanitarnu akciju „Za Jovanovo mjesto pod suncem“, kako bi mu izgradnjom novog doma bar donekle olakšali težak život.

Nažalost, ovaj hrabri momak, nije dočekao useljenje u novi dom, što je bilo planirano ovog ljeta, saopštili su iz ovog udruženja.

Jovan Jovović biće sahranjen sutra, 29. marta u 13.00 časova na vojničkom spomen–groblju „Mali Zejtinlik“ u Sokocu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac
Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“ Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“
Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    20h 48m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    20h 55m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    17h 37m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    12h 15m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    12h 47m
    0