Preminuo legendarni fudbaler Crvene zvezde Stevan Ostojić

15.05.2022. 12:50
0
IZVOR: nezavisne.com

Legendarni fudbaler Crvene zvezde Stevan Ostojić preminuo je u nedjelju u 81. godini života.

Bio je najpoznatiji kao čovjek koji je postigao het-trik za "crveno-bijele" u polufinalu Kupa evropskih šampiona protiv Panatinaikosa.

- Tužna vijest nas je dočekala ovog jutra. Legendarni fudbaler, a kasnije i trener Crvene zvezde Stevan Ostojić je preminuo u 81. godini života. Naš klub izjavljuje iskreno saučešće porodici. Neka mu je vječna slava - napisala je Crvena zvezda

Stevan Ostojić je rođen 20. avgusta 1941. godine u Ostojićevu, a dio Crvene zvezde kao fudbaler bio je od 1966. do 1973, u čuvenoj generaciji koju je predvodio Dragan Džajić i za to vrijeme odigrao je 277 utakmica (124 prvenstvene) i postigao 156 pogodaka, osvojivši tri titule prvaka i dva Kupa Jugoslavije.

Osim za Zvezdu, nastupao je još za OFK Suboticu, Radnički Niš, Monako, Fenerbahče i San Hoze, a odigrao je po dvije utakmice za seniorsku i mladu reprezentaciju Jugoslavije.

Kao trener počeo je da radi najprije kao pomoćnik Branka Stankovića u Crvenoj zvezdi, koga je nasljedio na klupi prvog tima, gdje se zadržao godinu i po dana. U sezoni 1983/84. bio je trener subotičkog Spartaka, a kasnije u još nekoliko klubova. Bio je i član Upravnog odbora u vrijeme kada je Vladan Lukić bio predsjednik Crvene zvezde.

- Pamtićemo ga kao uvijek vedrog i nasmijanog čovjeka, spremnog da pomogne u svakom trenutku, ali i kao nekog ko je mnogo voleo Crvenu zvezdu. Bio je tu za naš klub, kao iskreni i pravi zvezdaš, u momentima i kada se slavilo, ali i kada se tugovalo - saopštili su iz Zvezde.

Datum i mjesto sahrane biće naknadno objavljeni.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Aleksandar Katai "preskočio" legendarnog Rajka Mitića Aleksandar Katai "preskočio" legendarnog Rajka Mitića
Bliži se kamp Crvene zvezde u Istočnoj Ilidži, prijave još uvijek otvorene Bliži se kamp Crvene zvezde u Istočnoj Ilidži, prijave još uvijek otvorene
Milojević: Respektujemo Javor, očekujem tešku utakmicu Milojević: Respektujemo Javor, očekujem tešku utakmicu
Najčitanije
  • U Istočnom Sarajevu lišeno slobode osam lica
    17h 59m
    12
  • Pomjera se starosna dob za prijevremenu penziju u Srpskoj
    21h 3m
    0
  • Petogodišnjak se ugušio čepom od soka
    12h 43m
    0
  • Upozorenje meteorologa za večeras i sutra
    11h 56m
    0
  • Šta treba da znate o dozvoljenom minusu u banci?
    22h 47m
    0