Преминуо легендарни фудбалер Црвене звезде Стеван Остојић

15.05.2022. 12:50
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Легендарни фудбалер Црвене звезде Стеван Остојић преминуо је у недјељу у 81. години живота.

Био је најпознатији као човјек који је постигао хет-трик за "црвено-бијеле" у полуфиналу Купа европских шампиона против Панатинаикоса.

- Тужна вијест нас је дочекала овог јутра. Легендарни фудбалер, а касније и тренер Црвене звезде Стеван Остојић је преминуо у 81. години живота. Наш клуб изјављује искрено саучешће породици. Нека му је вјечна слава - написала је Црвена звезда

Стеван Остојић је рођен 20. августа 1941. године у Остојићеву, а дио Црвене звезде као фудбалер био је од 1966. до 1973, у чувеној генерацији коју је предводио Драган Џајић и за то вријеме одиграо је 277 утакмица (124 првенствене) и постигао 156 погодака, освојивши три титуле првака и два Купа Југославије.

Осим за Звезду, наступао је још за ОФК Суботицу, Раднички Ниш, Монако, Фенербахче и Сан Хозе, а одиграо је по двије утакмице за сениорску и младу репрезентацију Југославије.

Као тренер почео је да ради најприје као помоћник Бранка Станковића у Црвеној звезди, кога је насљедио на клупи првог тима, гдје се задржао годину и по дана. У сезони 1983/84. био је тренер суботичког Спартака, а касније у још неколико клубова. Био је и члан Управног одбора у вријеме када је Владан Лукић био предсједник Црвене звезде.

- Памтићемо га као увијек ведрог и насмијаног човјека, спремног да помогне у сваком тренутку, али и као неког ко је много волео Црвену звезду. Био је ту за наш клуб, као искрени и прави звездаш, у моментима и када се славило, али и када се туговало - саопштили су из Звезде.

Датум и мјесто сахране биће накнадно објављени.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Александар Катаи "прескочио" легендарног Рајка Митића Александар Катаи "прескочио" легендарног Рајка Митића
Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене
Милојевић: Респектујемо Јавор, очекујем тешку утакмицу Милојевић: Респектујемо Јавор, очекујем тешку утакмицу
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    18h 11m
    5
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    1h 45m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    15h 46m
    6
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    20h 54m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    12m
    0