Preminuo Siniša Drašković

02.06.2023. 17:11
1
IZVOR: 058.ba

Kao grom iz vedra neba u Rogatici je odjeknula vijest da je u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjoj Luci umro Siniša Drašković (57). Radi se o Rogatičaninu kome je nakon više od deset godina dijalize i čekanja na preporučenu transplantaciju bubrega, koji su mu otkazali nakon prebolovane „mišije groznice“ koju je zaradio kao borac Vojske Republike Srpske braneći rodnu Rogaticu i boreći se za našu Republiku Srpsku.

Transplatacija je 1. februara ove godine izvršena u Kliničkom centru za transplantaciju u glavnom gradu Bjelorusije Minsku, za što je trebalo dosta brige, strpljenja i živaca, a da se ne govori o novcu koga je do posljednje pare izvlačio iz skromnog porodičnog budžeta i uz pomoć i podršku dobrih ljudi prikupljao na različite načine da bi na kraju u daleki Minsk otišao o trošku Fonda zdravstvenog osuguranja Republike Srpske i, nažalost, sve je otišlo u nepovrat.

​Po dolasku kući nakon transplantacije bubrega polovinom februara Siniša se uspješno oporavljao prvo u porodici uz svoju majku Danicu, suprugu Draganu, sina Stefana, kćerku Aleksandru i brata Sašu, punicu Radu i punca Milivoja Đerića.

​I kad je izgledalo da je sve prošlo kako je najbolje, Siniša je sve češće viđan u svojoj poslastičarskoj radnji pa i u šetnji Rogaticom i na Sportsko-rekreativnom centru. Počeo je primati i goste, ali povremeno i obilaziti, makar na kratko, prijatelje i poznanike kojih je imao ne mali broj.

​Da ipak Sinišino zdravlje nije išlo željenim tokom, vidjelo se nedavno. Počeo je pobolijevati i radi toga je morao sve češće posjećati ljekare ali i poći put Banje Luke, odakle je, prošle srijede, 31. maja, u ranim jutarnjim časovima došla tužna i neočekivana vijest – nažalost stalo je Sinišino srce.

​Njegova sahrana obavljena je danas na groblju Lužnica u Rogatici.

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Neven 02.06.2023. 23:07
  Bog da mu dušu prosti i podari Rajsko naselje.
Povezane vijesti
Preminuo hrabri ljekar iz Trebinja Preminuo hrabri ljekar iz Trebinja
Preminuo Žarko Laušević Preminuo Žarko Laušević
Počela vakcinacija protiv sezonskog gripa u Han Pijesku, Sokocu i Rogatici Počela vakcinacija protiv sezonskog gripa u Han Pijesku, Sokocu i Rogatici
Najčitanije
 • Kosovski vitez Miloš Ćirković: Na zgarištu ikona Svetog Alimpija Stolpnika
  6h 18m
  0
 • Dio boraca i dalje čeka jedinstveni mjesečni dodatak
  12h 32m
  3
 • Otvoren Konzulat Srbije u Palama, Ljevnaić počasni konzul
  7h 48m
  2
 • Jakov Ignjatović - Začetnik realizma u srpskoj književnosti
  10h 38m
  0
 • Program manifestacije „Zima u Istočnom Novom Sarajevu“
  5h 15m
  0