Pretresi i hapšenja u Istočnoj Ilidži i Istočnom Novom Sarajevu

08.11.2021. 15:56
2
IZVOR: Katera

 

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo u saradnji sa Upravom za organizovani kriminalitet MUP-a Republike Srpske, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, danas su u nastavku realizacije akcije kodnog naziva „Kasper“ izvršili pretrese na tri lokacije i lišili slobode dva lica.

Ova akcija usmjerena je na razbijanje grupe lica, koja su povezana radi vršenja ilegalne proizvodnje i prodaje opojne droge na području koje operativno pokriva PU Istočno Sarajevo, saopšteno je iz ove uprave.

Na osnovu naredbi Okružnog suda Istočno Sarajevo izvršeni su pretresi na području opštine Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilica i tom prilikom oduzeta je određena količina opojne droge spid, mobilni telefoni i sim kartice.

Lišeni su slobode D.A. iz Istočne Ilidže i N.T. iz Istočnog Novog Sarajeva.

Nakon kriminalističke obrade lica protiv njih će Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Iz PU Istočno Sarajevo napominju da je u navedenoj akciji ukupno pronađeno i oduzeto 58 stabljika indijske konoplje - ukupno oko tri kilograma opojne droge marihuana, oko 40 grama opojne droge spid i više mobilnih telefona i sim kartica, a slobode lišeno osam lica.

 

 

 

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    @Joka 09.11.2021. 16:40
    Zato što su oni osumnjičeni dok sud ne utvrdi i dokaže suprotno, sve dok je tako ne smiju se pisati puno ime i prezime, jer u tom slučaju osumnjičeni može da tuži sve one koji su otkrili njegov identitet, jer sud nije utvrdio da li su krivi ili ne. Ne hapse se nikad oni koji su dokazano nešto uradili, već koji su osumnječeni da su nešto uradili! Kroz školu ne treba proći kao kroz supermarket, trebalo je nešto i naučiti, ako ste uopšte ikad i išli u školu!
  • Generic placeholder image
    Joka 08.11.2021. 17:26
    Sto se ne navodi puno ime I prezime svakoga od pocinilaca nisu valjda maloljetna lica.
Povezane vijesti
Akcija SIPA-e u više gradova zbog lažnih fakultetskih diploma Akcija SIPA-e u više gradova zbog lažnih fakultetskih diploma
Pretresi na devet lokacija u Zenici i jednoj u Istočnom Sarajevu Pretresi na devet lokacija u Zenici i jednoj u Istočnom Sarajevu
Pretresi u Sarajevu zbog nezakonitog trgovanja akcijama na berzi Pretresi u Sarajevu zbog nezakonitog trgovanja akcijama na berzi
Najčitanije
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    10h 15m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    10h 21m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    10h 19m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    9h 10m
    0
  • Zatvorena likovna kolonija mladih talenata
    23h 37m
    0