Претреси и хапшења у Источној Илиџи и Источном Новом Сарајеву

08.11.2021. 15:56
2
ИЗВОР: Катера

 

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево у сарадњи са Управом за организовани криминалитет МУП-а Републике Српске, а под надзором Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево, данас су у наставку реализације акције кодног назива „Каспер“ извршили претресе на три локације и лишили слободе два лица.

Ова акција усмјерена је на разбијање групе лица, која су повезана ради вршења илегалне производње и продаје опојне дроге на подручју које оперативно покрива ПУ Источно Сарајево, саопштено је из ове управе.

На основу наредби Окружног суда Источно Сарајево извршени су претреси на подручју општине Источно Ново Сарајево и Источна Илица и том приликом одузета је одређена количина опoјне дроге спид, мобилни телефони и сим картице.

Лишени су слободе Д.А. из Источне Илиџе и Н.Т. из Источног Новог Сарајева.

Након криминалистичке обраде лица против њих ће Окружном јавном тужилаштву Источно Сарајево бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Из ПУ Источно Сарајево напомињу да је у наведеној акцији укупно пронађено и одузето 58 стабљика индијске конопље - укупно око три килограма опојне дроге марихуана, око 40 грама опојне дроге спид и више мобилних телефона и сим картица, а слободе лишено осам лица.

 

 

 

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    @Joka 09.11.2021. 16:40
    Zato što su oni osumnjičeni dok sud ne utvrdi i dokaže suprotno, sve dok je tako ne smiju se pisati puno ime i prezime, jer u tom slučaju osumnjičeni može da tuži sve one koji su otkrili njegov identitet, jer sud nije utvrdio da li su krivi ili ne. Ne hapse se nikad oni koji su dokazano nešto uradili, već koji su osumnječeni da su nešto uradili! Kroz školu ne treba proći kao kroz supermarket, trebalo je nešto i naučiti, ako ste uopšte ikad i išli u školu!
  • Generic placeholder image
    Joka 08.11.2021. 17:26
    Sto se ne navodi puno ime I prezime svakoga od pocinilaca nisu valjda maloljetna lica.
Повезане вијести
Акција СИПА-е у више градова због лажних факултетских диплома Акција СИПА-е у више градова због лажних факултетских диплома
Претреси на девет локација у Зеници и једној у Источном Сарајеву Претреси на девет локација у Зеници и једној у Источном Сарајеву
Претреси у Сарајеву због незаконитог трговања акцијама на берзи Претреси у Сарајеву због незаконитог трговања акцијама на берзи
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    15h 8m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    17h 27m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    17h 54m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    20h 34m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    13h 15m
    0