Pretresi na 28 lokacija zbog trgovine drogom i nelegalnog oružja

10.03.2022. 09:16
0
IZVOR: Srna

Na području tri kantona u FBiH i u Brčko distriktu u toku su pretresi na 28 lokacija radi hapšenja i procesuiranje osumnjičenih za krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Policijski timovi su rano jutros istovremeno započeli pretrese na 21 lokaciji na području Visokog i Breze, dvije lokacije na području Kantona Sarajevo, dvije na području Srednjobosanskog kantona i tri lokacije na području Brčko distrikta, precizira se u saopštenju.

Riječ je o opsežnoj policijskoj akciji pod kodnim nazivom "Meta" koju sprovodi Uprava policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona s tim da se današnje aktivnosti realizuju u saradnji sa policijskim timovima Federalne uprave policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona i Policije Brčko distrikta.

Aktivnosti u okviru ove akcije preduzimaju se u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, a postupa se po naredbama opštinskih sudova u Zenici i Visokom.

Više detalja o rezultatima akcije MUP Zeničko-dobojskog kantona će moći potvrditi tokom dana, po okončanju aktivnosti koje su u toku, dodaje se u saopštenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Autom se zakucao u radar u Prnjavoru pa uhapšen Autom se zakucao u radar u Prnjavoru pa uhapšen
Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
Najčitanije
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    18h 12m
    3
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    19h 17m
    4
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    13h 0m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    14h 6m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    22h 34m
    0