Prigožin najavio nove pobjede na frontu

03.07.2023. 21:26
0
IZVOR: srna.rs

Vlasnik privatne vojne kompanije "Vagner" Jevgenij Prigožin oglasio se danas i najavio "nove pobjede na frontu".

Prigožin je u poruci objavljenoj na "Telegramu" rekao da je siguran da će u bliskoj budućnosti uslijediti nove pobjede "Vagnera" na frontu.

- Želim da shvatite da cilj našeg `Marša pravde` borba protiv izdajnika i mobilizacija našeg društva - rekao je Prigožin u glasovnoj poruci koja traje 41 sekundu, prenosi "Politiko".

Vlasnik "Vagnera" Jevgenij Prigožin optužio je 23. juna rusko Ministarstvo odbrane za napade na kampove te vojne grupe. Borci "Vagnera" su nakon toga zauzeli štab Južnog vojnog okruga u Rostovu na Donu.

Ministarstvo je odbacilo optužbe, a Federalna služba bezbjednosti /FSB/ pokrenula je krivičnu istragu protiv Prigožina zbog organizovanja vojne pobune u zemlji.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin obratio se javnosti u subotu, 24. juna, i postupke "Vagnera" opisao kao oružanu pobunu i izdaju, te obećao stroge mjere protiv pobunjenika.

Prigožin je pristao da sa svojim ljudima ode u Bjelorusiju, prema dogovoru sa predsjednikom te zemlje Aleksandrom Lukašenkom, a zauzvrat je u Rusiji ukinuta krivični proces zbog pokretanja pobune.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srušen spomenik Lenjinu Srušen spomenik Lenjinu
Novi uspjeh ruske nauke: Vakcina protiv tuberkuloze sredinom 2025. godine Novi uspjeh ruske nauke: Vakcina protiv tuberkuloze sredinom 2025. godine
Divne vijesti - Sergej Stupar iduće sedmice odlazi na liječenje u Moskvu Divne vijesti - Sergej Stupar iduće sedmice odlazi na liječenje u Moskvu
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 6m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 48m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 16m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 37m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 46m
    0