Пригожин најавио нове побједе на фронту

03.07.2023. 21:26
0
ИЗВОР: srna.rs

Власник приватне војне компаније "Вагнер" Јевгениј Пригожин огласио се данас и најавио "нове побједе на фронту".

Пригожин је у поруци објављеној на "Телеграму" рекао да је сигуран да ће у блиској будућности услиједити нове побједе "Вагнера" на фронту.

- Желим да схватите да циљ нашег `Марша правде` борба против издајника и мобилизација нашег друштва - рекао је Пригожин у гласовној поруци која траје 41 секунду, преноси "Политико".

Власник "Вагнера" Јевгениј Пригожин оптужио је 23. јуна руско Министарство одбране за нападе на кампове те војне групе. Борци "Вагнера" су након тога заузели штаб Јужног војног округа у Ростову на Дону.

Министарство је одбацило оптужбе, а Федерална служба безбједности /ФСБ/ покренула је кривичну истрагу против Пригожина због организовања војне побуне у земљи.

Предсједник Русије Владимир Путин обратио се јавности у суботу, 24. јуна, и поступке "Вагнера" описао као оружану побуну и издају, те обећао строге мјере против побуњеника.

Пригожин је пристао да са својим људима оде у Бјелорусију, према договору са предсједником те земље Александром Лукашенком, а заузврат је у Русији укинута кривични процес због покретања побуне.

Коментари 0
Повезане вијести
Срушен споменик Лењину Срушен споменик Лењину
Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године
Дивне вијести - Сергеј Ступар идуће седмице одлази на лијечење у Москву Дивне вијести - Сергеј Ступар идуће седмице одлази на лијечење у Москву
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 24m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 47m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 20m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 17m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 8m
    0