Prijavljeno više od 30 takmičara za prvi memorijal "Srđan Trifković"

27.03.2022. 09:18
0
IZVOR: srna.rs

Šahovski klub invalida "Hendikep" iz Istočnog Sarajeva organizuje danas Memorijalni šahovski turnir "Srđan Trifković", u znak sjećanja na člana ovog kluba i narodnog guslara iz ovog grada koji je preminuo prošle godine od posljedica zaraze virusom korona.

Prijavljeno je više od 30 učesnika, a broj takmičara će biti ograničen zbog prostora, najavljeno je iz Šahovskog kluba invalida "Hendikep".

Prijavljeni učesnici dolaze iz Brčkog, Bijeljine, Zvornika, Sokoca, Čajniča, Rogatice, sa Pala, iz Trnova, Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže i Kantona Sarajevo.

Među prijavljenima su dva Fide majstora, dva omladinca među kojima je Goran Mijić, šampion Republike Srpske do 12 godina.

Turnir se igra po švajcarskom sistemu, devet kola sa tempom igre 10 minuta po igraču plus tri sekunde bonus po potezu.

Pokrovitelj turnira je Udruženje penzionera Istočno Novo Sarajevo, a sponzori su grad Istočno Sarajevo i opština Istočno Novo Sarajevo.

Početak turnira je predviđen za 11.00 časova u prostorijama Gradske organizacije slijepih i slabovidih Istočno Sarajevo.

Narodni guslar Srđan Trifković /62/ preminuo je 25. marta prošle godine u Istočnom Sarajevu od posljedica zaraze virusom korona.

Osim vojne karijere, bio je vrstan narodni guslar, te predsjednik Saveza guslara Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sjećanje na Srđana Trifkovića, velikog srpskog guslara Sjećanje na Srđana Trifkovića, velikog srpskog guslara
Održano guslarsko veče u čast Srđan Trifkovića u Istočnom Sarajevu (FOTO) Održano guslarsko veče u čast Srđan Trifkovića u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Guslarsko veče posvećeno Srđanu Trifkoviću u Istočnom Sarajevu Guslarsko veče posvećeno Srđanu Trifkoviću u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    10h 14m
    0
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    1h 22m
    1
  • Snijeg ponovo zabijelio BiH
    22h 35m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    4h 5m
    0
  • Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice
    21h 23m
    0