Prikupljeno 48 doza krvi u Sokocu

19.06.2024. 18:16
0
IZVOR: srna.rs

U današnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi na Sokocu prikupljeno je 48 doza dragocjene tečnosti, rečeno je Srni u Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta.

Za ovu akciju prijavilo se 60 davalaca, među kojima su bili i članovi Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Gacko.

Jelena Stojanović Lukić iz Službe transfuzije "Kasindo" rekla je novinarima da je ovo treća akcija davanja krvi u ovoj godini na Sokocu koju je organizovao Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi pri Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta.

Ona je naglasila da u sezoni godišnjih odmora ovakve akcije mnogo znače jer manji broj davalaca dolazi u službu transfuzije.

- U proteklom periodu bili smo privilegovana Služba transfuzije jer smo mogli da izađemo u susret svim pacijentima koji su bili u potrebi za krvlju, te nisu morali da traže namjenske davaoce - navela je Lukićeva, te izrazila nadu da će ovaj trend biti nastavljen.

Ona je rekla da je raduje što je u današnjoj akciji učestvovalo dosta mladih i žena.

Lukićeva je naglasila da je dobrovoljno davanje krvi najhumanije što čovjek može da uradi, te pozvala građane da se uključe u veliku porodicu dobrovoljnih davalaca.

Sokočanin Milan Maričić danas je krv dao 16. put, jer vjeruje da svako davanje krvi nekome spasi život i povoljno utiče na zdravlje davaoca jer se tako obnavlja krv u organizmu.

Maričić je poručio da svaki zdrav čovjek treba da da krv, kako zbog sebe, tako i zbog drugih ljudi kojima je to najveća pomoć koju čovjek drugom čovjeku može da omogući.

Aleksandar Mimić iz Crvenog krsta opštine Sokolac rekao je da Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi Sokolac svake godine organizuje po četiri akcije, te da su im se danas, kao i ranije pridružili prijatelji, odnosno članovi Udruženja iz Gacka.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sokočani uhapšeni zbog sumnje da su namjeravali policajcima zapaliti vozila Sokočani uhapšeni zbog sumnje da su namjeravali policajcima zapaliti vozila
Uhapšen Sokočanin zbog sumnje da je bacio bombu u dvorište kuće Uhapšen Sokočanin zbog sumnje da je bacio bombu u dvorište kuće
Obilježene 22 godine od smrti Željka Markovića Obilježene 22 godine od smrti Željka Markovića
Najčitanije
  • Sjećanje na poginule i umrle borce Srpske garde Ilidža
    11h 56m
    0
  • Zaplijenjeno više od pet kilograma droge, uhapšena dva muškarca
    8h 28m
    0
  • U Srpskoj poskupljuje brašno
    13h 26m
    1
  • Na kongresu stomatologa operacija uživo i predavanja stručnjaka
    9h 35m
    0
  • Otkrivena spomen-ploča povodom 30 godina od osnivanja ratne bolnice
    2h 49m
    1