Primjeri solidarnosti i humanosti

23.03.2020. 12:47
0
IZVOR: Srna

Krizni štab opštine Foča istakao je primjere solidarnosti pojedinih privrednika, pravnih i fizičkih lica, koji su zdravstvenim ustanovama i socijalno ugroženima priskočili u pomoć tokom vanredne situacije uzrokovane širenjem virusa korona.
Preduzeće "Pavgord" iz Foče i fočanska filijala Nove banke ponudili su Univerzitetskoj bolnici Foča bilo koju vrstu pomoći za koju se ukaže potreba, ističući da ova zdravstvena ustanova, kao njihov dugogodišnji saradnik i prijatelj, može uvijek računati na podršku.

U proizvodnim kapacitetima Kazneno-popravnog zavoda /KPZ/ Foča ovih dana se šiju zaštitne maske za zaposlene i štićenike ove ustanove, a Uprava Zavoda je obezbijedila zaštitne maske od stoodstotnog pamuka koje su namijenjene za višekratnu upotrebu.

Nakon završetka tog posla, radnici u šivaonici proizvešće još 500 maski koje će KPZ uputiti na raspolaganje opštinskom Kriznom štabu koji će ih podijeliti preduzećima i ustanovama koje nisu obustavile rad.

Ukoliko uprava KPZ-a obezbijedi materijal, uradiće još zaštitnih maski za potrebe opštine, naveli su iz ove ustanove.

U Centru za socijalni rad ističu da je Dejan Pavlović u saradnji sa "Mojom pekarom" obezbijedio pakete brašna i životnih namirnica za 10 socijalno ugroženih porodica, a ova, kao i pekara "Kroasan", hljeb dijele besplatno onima koji nisu u mogućnosti da plate.

Opštinski Krizni štab zahvalio je svima na solidarnosti i humanosti.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dvojica Fočaka pretukla Bilećanina Dvojica Fočaka pretukla Bilećanina
Na kongresu stomatologa operacija uživo i predavanja stručnjaka Na kongresu stomatologa operacija uživo i predavanja stručnjaka
U Foči uhapšene dvije osobe zbog krijumčarenja Egipćana U Foči uhapšene dvije osobe zbog krijumčarenja Egipćana
Najčitanije
  • Prije 32 godine formirana legendarna Srpska garda Ilidža (FOTO)
    17h 20m
    17
  • Preminula djevojčica Helena Gavran - Počivaj u miru, crvenokosa djevojčice!
    7h 47m
    1
  • Kuglof
    4h 41m
    0
  • Božović: Volja naroda se ne može nikakvim pritiscima spriječiti
    12h 45m
    0
  • Intervju sa dr Igorom Lukićem, kandidatom za gradonačelnika Istočnog Sarajeva
    9h 41m
    17