Prioritet u radu Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu krivična djela protiv zdravlja stanovništva

10.04.2020. 12:35
0
IZVOR: SRNA

Tokom epidemije virusa korona prioritet u radu Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu su predmeti koji se odnose na krivična djela protiv zdravlja stanovništva za vrijeme vanrednih okolnosti izazvanih ovim virusom, izjavio je portparol Tužilaštva Neven Kramer.  

Kramer je rekao da do sada nisu imali ovakve slučajeve, što ukazuje da se stanovnici pridržavaju izrečenih mjera na suzbijanju širenja epidemije, kao i širenja lažnih vijesti koje mogu izazvati paniku među ljudima.

On je podsjetio da se radni procesi tužilaštva odvijaju u skladu sa ograničenjima postavljenim od kriznog štaba Republike Srpske, Ministarstva pravde Republike Srpske i Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH.

Kramer je naveo da u ovim vanrednim uslovima Okružno tužilaštvo radi od 8.00 do 12.00 časova, a da se sve stranke upućuju da svoja dokumenta šalju putem pošte.

- Ulaz u zgradu je dozvoljen samo poštanskim službenicima, ovlaštenim službenim licima i licima uz prethodnu najavu, a svi koji ulaze moraju izvršiti dezinfekciju ruku i nositi maske - naglasio je Kramer.

Osim dežurnog tužioca, daktilografa, zapisničara i vozača koji rade u prostorijama Tužilaštva, Kramer kaže da ostali tužioci rade od kuće, a da u administraciji i upravi Tužilaštva minimalno radi po jedan zaposleni kako bi svi poslovi mogli biti završeni na vrijeme. 

Komentari 0
Povezane vijesti
U četvrtak otvaranje Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo U četvrtak otvaranje Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo
Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
„Tangovi“ dječaci osvojili turnir u Holandiji „Tangovi“ dječaci osvojili turnir u Holandiji
Najčitanije
  • U saobraćajnoj nezgodi na putu Podromanija - Sumbulovac teško povrijeđeno dijete
    9h 13m
    0
  • Sokolac: Uplatio novac, teretno motorno vozilo mu nije isporučeno
    9h 30m
    2
  • Dušanov zakonik danas puni 675 godina
    10h 6m
    3
  • Nenad Marinković student generacije sa prosjekom 10,00
    8h 35m
    0
  • U četvrtak otvaranje Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo
    4h 10m
    3