Pripadnici MUP-a Srpske obezbijedili baki Nevenki krov nad glavom

02.08.2024. 20:28
1
IZVOR: srpskainfo.com

Heroji nose uniformu i to plavu, a to su pripadnici MUP-a Republike Srpske i dokazali. Baka Nevenka, zahvaljujući njima, dobila je krov nad glavom.

Sa svojih osamdeset šest godina borila se sa raznim životnim nedaćama, prije nekoliko godina izgubila je jedinca i od tad je bila zaboravljena od svih, kroz suze priča starica. Policija joj je, kaže, vratila vjeru u dobre ljude.

–  Svi su dobri, svi su mi pravili kuću, dotjerali građu, ma sve. Bog im dao, svaka čast takvim ljudima, sačuvao ih Bog, takve ljude, moram govoriti ono što jeste – priča Nevenka Malinić.

Sada, kaže baka Nevenka, Nikolu Zorića komandira PU Potkozarje, smatra drugim djetetom. On ju je tokom policijske akcije prošle jeseni pronašao u trošnoj kući. Zajedno sa ljudima velikog srca pobrinuo se da Nevenka ovu zimu dočeka u toplom i sigurnom domu.

–  Dosta ljudi se javilo, pomoglo nam, u smislu materijala i ostalih potreba, a nosioci radova bili su policijski službenici PS Potkozarje koji su i u svoje slobodno vrijeme dolazili od kuće i radili. Ovo sam sve odradio i pokrenuo jer sam smatrao da trebamo to da uradimo, žao mi je da neko živi u takvim uslovima a majka je ratnog vojnog invalida i borca za Vojsku Republike Srpske – izjavio je Nikola Zorić, komandir Policijske stanice Potkozarje.

Ovo je samo još jedan dokaz da nositi plavu uniformu nije samo čast, nego i odgovornost prema svojim ljudima i narodu.

–  Nadam se da će ovaj naš gest i akcija uticati na sve ljude dobre volje da na bilo koji način pomognu onima kojima je stvarno to potrebno. Mi smo ovom današnjom akcijom pokazali da nismo samo tu da kažnjavamo građane, da djelujemo represivno nego smo tu da pomognemo građanima u nevolji kada je to stvarno potrebno – rekao je Momčilo Marić, načelnik sektora policije Policijske uprave Banjaluka.

Izgradnja kuće počela je u aprilu ove godine uz pomoć mnogih lokalnih preduzetnika i volontera. Dok su se radovi odvijali, podrška je neprekidno rasla, a pripadnici MUP-a Republike Srpske položili su jedan od najvažnijih ispita – ispit humanosti, prenosi ATV.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Pješak 03.08.2024. 20:20
    Pripadnici MUP-a su davno pobrkali babe i žabe. Oni bi trebali da hapse kriminalce, male i velike, da čiste ovu državu od narkotika i ubica, pa bi bilo bolje i baka bi odavno imala krov nad glavom.
Povezane vijesti
Narod oguglao na pljačku Narod oguglao na pljačku
Majdov suspendovan na pet mjeseci jer se prekrstio Majdov suspendovan na pet mjeseci jer se prekrstio
Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 0m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 42m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 10m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 31m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 40m
    0