Pripadnici ROSU pucali na srpsko vozilo i ranili čovjeka

23.01.2023. 14:00
0
IZVOR: srna.rs

Pripadnici specijalne Kosovske policije ROSU pucali su na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina i ranili vozača Miljana Delevića dok je suvozač Dušan S. pukom srećom ostao nepovrijeđen, iako je cijeli automobil izrešetan, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Napad je izvršen danas oko 11.30 časova kod nelegalnog punkta Prištine na Bistričkom mostu, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić.

Delević je pogođen u lijevu stranu grudnog koša, a radi se o prostrelnoj rani i transportovan je hitno u bolnicu u Kraljevu.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ističe da su pripadnici Rosu specijalaca ispalili rafal na srpsko vozilo samo zato što Srbi u njemu nisu željeli da dozvole da ih bez ikakvog osnova i razloga maltretira Rosu policija.

- Kurtijevi specijalci Rosu nemaju šta da traže na severu Kosova i Metohije, kao ni na ovom punktu koji je bespravno i nelegalno podignut, a sa koga svakodnevno maltretiraju srpski narod koji tuda prolazi - poručuju iz Kancelarije.

Beograd od početka prisustva specijalaca Rosu na sjeveru, kako je navedeno u saopštenju, upozorava da je njihov jedini cilj da izazovu incidente i maltretiraju srpski narod u pokrajini, što se danas i pokazalo.

- Očigledno je da Kurti ne preza ni od čega da pusti srpsku krv i to je jedina svrha postojanja njegovih eskadrona na severu Kosova i Metohije - zaključuju iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dan kada je za odbranu Srpske Ilidže i srpskog naroda živote dalo 12 Ilidžanaca Dan kada je za odbranu Srpske Ilidže i srpskog naroda živote dalo 12 Ilidžanaca
Prijavljeno da je vozač djetetu nudio novac i vožnju Prijavljeno da je vozač djetetu nudio novac i vožnju
Policajci Subotić i Mitrović trče za liječenje sugrađanke Policajci Subotić i Mitrović trče za liječenje sugrađanke
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    9h 24m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    10h 39m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    16h 30m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    14h 57m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    16h 49m
    0