Pripadnici ROSU pucali na srpsko vozilo i ranili čovjeka

23.01.2023. 14:00
0
IZVOR: srna.rs

Pripadnici specijalne Kosovske policije ROSU pucali su na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina i ranili vozača Miljana Delevića dok je suvozač Dušan S. pukom srećom ostao nepovrijeđen, iako je cijeli automobil izrešetan, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Napad je izvršen danas oko 11.30 časova kod nelegalnog punkta Prištine na Bistričkom mostu, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić.

Delević je pogođen u lijevu stranu grudnog koša, a radi se o prostrelnoj rani i transportovan je hitno u bolnicu u Kraljevu.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ističe da su pripadnici Rosu specijalaca ispalili rafal na srpsko vozilo samo zato što Srbi u njemu nisu željeli da dozvole da ih bez ikakvog osnova i razloga maltretira Rosu policija.

- Kurtijevi specijalci Rosu nemaju šta da traže na severu Kosova i Metohije, kao ni na ovom punktu koji je bespravno i nelegalno podignut, a sa koga svakodnevno maltretiraju srpski narod koji tuda prolazi - poručuju iz Kancelarije.

Beograd od početka prisustva specijalaca Rosu na sjeveru, kako je navedeno u saopštenju, upozorava da je njihov jedini cilj da izazovu incidente i maltretiraju srpski narod u pokrajini, što se danas i pokazalo.

- Očigledno je da Kurti ne preza ni od čega da pusti srpsku krv i to je jedina svrha postojanja njegovih eskadrona na severu Kosova i Metohije - zaključuju iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Oskrnavljen srpski zavjetni krst u Vinkovcima Oskrnavljen srpski zavjetni krst u Vinkovcima
Bez položenog ispita vozio 111 na sat brže od ograničenja Bez položenog ispita vozio 111 na sat brže od ograničenja
Srbi u konstantnom strahu za sopstveni život Srbi u konstantnom strahu za sopstveni život
Najčitanije
 • Sokočanin uhapšen zbog ubistva u pokušaju
  22h 46m
  0
 • Posni medenjaci
  23h 38m
  0
 • Koliko mladence u Srpskoj danas košta prosječna svadba
  21h 53m
  5
 • Dječak na vječnoj straži: Priča o Spomenku Gostiću i besmislu rata
  18h 32m
  3
 • Tri lica ušla u obilježeno minsko polje, jedno poginulo
  13h 59m
  1