Припадници РОСУ пуцали на српско возило и ранили човјека

23.01.2023. 14:00
0
ИЗВОР: srna.rs

Припадници специјалне Косовске полиције РОСУ пуцали су на возило у којем су се налазила два Србина и ранили возача Миљана Делевића док је сувозач Душан С. пуком срећом остао неповријеђен, иако је цијели аутомобил изрешетан, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Напад је извршен данас око 11.30 часова код нелегалног пункта Приштине на Бистричком мосту, на магистралном путу Косовска Митровица-Лепосавић.

Делевић је погођен у лијеву страну грудног коша, а ради се о прострелној рани и транспортован је хитно у болницу у Краљеву.

Канцеларија за Косово и Метохију истиче да су припадници Росу специјалаца испалили рафал на српско возило само зато што Срби у њему нису жељели да дозволе да их без икаквог основа и разлога малтретира Росу полиција.

- Куртијеви специјалци Росу немају шта да траже на северу Косова и Метохије, као ни на овом пункту који је бесправно и нелегално подигнут, а са кога свакодневно малтретирају српски народ који туда пролази - поручују из Канцеларије.

Београд од почетка присуства специјалаца Росу на сјеверу, како је наведено у саопштењу, упозорава да је њихов једини циљ да изазову инциденте и малтретирају српски народ у покрајини, што се данас и показало.

- Очигледно је да Курти не преза ни од чега да пусти српску крв и то је једина сврха постојања његових ескадрона на северу Косова и Метохије - закључују из Канцеларије за Косово и Метохију.

Коментари 0
Повезане вијести
Оскрнављен српски завјетни крст у Винковцима Оскрнављен српски завјетни крст у Винковцима
Без положеног испита возио 111 на сат брже од ограничења Без положеног испита возио 111 на сат брже од ограничења
Срби у константном страху за сопствени живот Срби у константном страху за сопствени живот
Најчитаније
 • Сокочанин ухапшен због убиства у покушају
  22h 5m
  0
 • Посни медењаци
  22h 57m
  0
 • Колико младенце у Српској данас кошта просјечна свадба
  21h 12m
  4
 • Дјечак на вјечној стражи: Прича о Споменку Гостићу и бесмислу рата
  17h 51m
  3
 • Три лица ушла у обиљежено минско поље, једно погинуло
  13h 18m
  1