Припадници РОСУ пуцали на српско возило и ранили човјека

23.01.2023. 14:00
0
ИЗВОР: srna.rs

Припадници специјалне Косовске полиције РОСУ пуцали су на возило у којем су се налазила два Србина и ранили возача Миљана Делевића док је сувозач Душан С. пуком срећом остао неповријеђен, иако је цијели аутомобил изрешетан, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Напад је извршен данас око 11.30 часова код нелегалног пункта Приштине на Бистричком мосту, на магистралном путу Косовска Митровица-Лепосавић.

Делевић је погођен у лијеву страну грудног коша, а ради се о прострелној рани и транспортован је хитно у болницу у Краљеву.

Канцеларија за Косово и Метохију истиче да су припадници Росу специјалаца испалили рафал на српско возило само зато што Срби у њему нису жељели да дозволе да их без икаквог основа и разлога малтретира Росу полиција.

- Куртијеви специјалци Росу немају шта да траже на северу Косова и Метохије, као ни на овом пункту који је бесправно и нелегално подигнут, а са кога свакодневно малтретирају српски народ који туда пролази - поручују из Канцеларије.

Београд од почетка присуства специјалаца Росу на сјеверу, како је наведено у саопштењу, упозорава да је њихов једини циљ да изазову инциденте и малтретирају српски народ у покрајини, што се данас и показало.

- Очигледно је да Курти не преза ни од чега да пусти српску крв и то је једина сврха постојања његових ескадрона на северу Косова и Метохије - закључују из Канцеларије за Косово и Метохију.

Коментари 0
Повезане вијести
Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца
Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу
Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    11h 10m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    20h 2m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    13h 53m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    17h 38m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    8h 45m
    4