Припадници РОСУ пуцали на српско возило и ранили човјека

23.01.2023. 14:00
0
ИЗВОР: srna.rs

Припадници специјалне Косовске полиције РОСУ пуцали су на возило у којем су се налазила два Србина и ранили возача Миљана Делевића док је сувозач Душан С. пуком срећом остао неповријеђен, иако је цијели аутомобил изрешетан, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Напад је извршен данас око 11.30 часова код нелегалног пункта Приштине на Бистричком мосту, на магистралном путу Косовска Митровица-Лепосавић.

Делевић је погођен у лијеву страну грудног коша, а ради се о прострелној рани и транспортован је хитно у болницу у Краљеву.

Канцеларија за Косово и Метохију истиче да су припадници Росу специјалаца испалили рафал на српско возило само зато што Срби у њему нису жељели да дозволе да их без икаквог основа и разлога малтретира Росу полиција.

- Куртијеви специјалци Росу немају шта да траже на северу Косова и Метохије, као ни на овом пункту који је бесправно и нелегално подигнут, а са кога свакодневно малтретирају српски народ који туда пролази - поручују из Канцеларије.

Београд од почетка присуства специјалаца Росу на сјеверу, како је наведено у саопштењу, упозорава да је њихов једини циљ да изазову инциденте и малтретирају српски народ у покрајини, што се данас и показало.

- Очигледно је да Курти не преза ни од чега да пусти српску крв и то је једина сврха постојања његових ескадрона на северу Косова и Метохије - закључују из Канцеларије за Косово и Метохију.

Коментари 0
Повезане вијести
Припадници полиције из Источног Сарајева дарују крв Припадници полиције из Источног Сарајева дарују крв
Осумњичени за убиства под надзором полиције Осумњичени за убиства под надзором полиције
МУП Српске трага за Фатоном Хајризијем, упутили апел грађанима МУП Српске трага за Фатоном Хајризијем, упутили апел грађанима
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    7h 26m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    17h 25m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    9h 1m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    16h 22m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    11h 5m
    9