Pripadnik Oružanih snaga stradao u lavini na Prenju

14.02.2021. 16:04
0
IZVOR: Agencije

Na planini Prenj u rejonu vrha Cetina penjala su se dvojica planinara, inače pripadnika OS BiH, inicijala A.A. i R.Š. Međutim pokrenula se manja lavina i zatrpala ih.

Prema prvim informacijama, planinara R.Š. je zatrpala lavina i bacila niz stijenu.

- Trenutno su njih dvojica gore, planinar A.A. je dobro. S njim sam na vezi. Upravo sam dobio informaciju da je usljed udara od stijenu poginuo drugi planinar. Njegovo tijelo se nalazi na nepristupačnoj lokaciji. Preko Civilne zaštite pokrenuta je procedura da se na mjesto nesreće uputi helikopter. Apelujemo na nadležne da ubrzaju proceduru, jer je riječ o veoma nepristupačnom terenu i uslovi su teški - naveo je iskusni alpinista i bivši predsjednik Planinarskog saveza BiH Zehrudin Isaković.

- Planinar koji je zatrpan je inače pripadnik Oružanih snaga BiH, obojica su iz Tuzle. Apelujemo na nadležne da skrate postupak upućivanja helikoptera na mjesto nesreće - naglasio je Isaković.

Lavina koja se jutros pokrenula na Prenju usmrtila je pripadnika Oružanih snaga BiH Radeta Šimića (1990), potvrdio je Isaković za portal Kliks.

Komentari 0
Povezane vijesti
Najavljeno pojačano kretanje vozila Eufora u naredne dvije sedmice Najavljeno pojačano kretanje vozila Eufora u naredne dvije sedmice
Pred ministrima važan dokument: Posljednja šansa za Izborni zakon BiH Pred ministrima važan dokument: Posljednja šansa za Izborni zakon BiH
Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH? Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH?
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    7h 36m
    1
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    9h 55m
    1
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    10h 22m
    0
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    13h 2m
    1
  • Godišnjica rođenja Milutina Bojića, autora "Plave grobnice"
    5h 47m
    0