Privedena dvojica osumnjičenih, požar pod kontrolom

23.03.2024. 09:09
0
IZVOR: srna.rs

Dvoje ljudi osumnjičenih da su učestvovali u terorističkom napadu nedaleko od Moskve privedeno je u regionu Brjansk nakon potjere automobilima, rekao je poslanik Aleksandar Kinštajn na platformi "Telegram".

On je dodao da su drugi osumnjičeni pobjegli pješke u obližnju šumu.

Muškarci u maskirnim uniformama otvorili su sinoć vatru iz automatskog oružja na posjetioce koncerta u blizini Moskve, ubivši najmanje 60 ljudi, a ranivši 150, uključujući petoro djece, u napadu za koji je odgovornost preuzela "Islamska država".

Vatrogasci su na licu mjesta i gase ostatke požara, koji je većinom stavljen pod kontrolu, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije.

Ministarstvo je saopštilo da je oko 13.000 kvadratnih metara sedmospratnice – oko trećine njene ukupne površine – bilo zahvaćeno požarom.

Helikopteri su bacili oko 160 tona vode na zgradu. Rijeka Moskva protiče u blizini objekata, koji takođe uključuju tržni centar, konferencijski centar i hotel u vlasništvu "Krokus grupe", navodi "Raša tudej".

Komentari 0
Povezane vijesti
Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus
Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena
Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru
Najčitanije
  • Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    18h 20m
    0
  • Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku"
    14h 52m
    4
  • Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
    17h 36m
    0
  • Čovjek iz BiH naletio na zmiju dugu više od metar i po (FOTO)
    13h 14m
    0
  • Danas Markovdan
    22h 2m
    0