Privremeni prekid električne energije u Istočnom Sarajevu

14.12.2021. 07:34
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa nije bilo poroda.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 48 pacijenata.

Elektrodistribucija:

Iz Elektrodistribucije Pale obavještavaju korisnike da će danas, zbog radova na 10 kV vodu Tilava, doći do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 9.00 do 15.00 časova.

Bez električne energije će biti potrošačima u naseljima: Toplik, Tilava, Klek, Tvrdimići, Rosulje, Tomino Brdo, Kozarevići, Stanojevići, Petrovići, Studenkovići, Međuši, Kumani, Luke i Pavlovac (Trebević).

Pale: Zbog radova na 35 kV dalekovodu ''Jahorina'' doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 06.00 do 7.45 časova dijelu potrošača na području  Jahorine. Napajanje će biti obezbijeđeno u  trafostanicama: Vučko, Dom Jna, Termag, Poljice, Unipak i Jahorina vojna.

Sokolac: Kvar na 10 kv dalekovodu “Kaljina“, dvije trafo stanice bez napona (Banja Lučica 1 i 2).

Vodosnabdijevanje grada pitkom vodom uredno.

porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa nije bilo poroda.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 19 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 6 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice imale su jednu intervencija u posljednja 24 časa.

Rogatica: Zapaljen putnički automobil u gradu. Intervenisala dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom u vremenu od 21.47-22.30 časova.

Požar ugašen.

U Republici Srpskoj i FBiH jutros se saobraća otežano, posebno u planinskim predjelima gdje ima ugaženog snijega, a izdvajaju se putni pravci Kneževo-Ugar, Mrkonjić Grad - Mlinište, Sarajevo-Rogatica preko Romanije, Sarajevo-Foča preko prevoja Rogoj i Vlasenica - Han Pijesak preko prevoja Han Pogled.

Zbog snježnih smetova u prekidu je saobraćaj na regionalnom putu Ulog - Klanci preko prevoja Morine, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

U nižim predjelima saobraća se mjestimično po mokrim i klizavim kolovozima, a zbog niske temperature moguć je nailazak na poledicu, posebno preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima.

Iz AMS vozačima savjetuju opreznu i sporiju vožnju, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog aktiviranog klizišta na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići /na liniji razgraničenja/, saobraća se otežano, jednom trakom.

Na regionalnom putu Bistrica-Podgrab, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U toku je sanacija ovog klizišta.

Na magistralnom putu Brod na Drini - Granični prelaz Šćepan Polje, do 15. decembra od 8.00 do 16.00 časova dolaziće do povremenih obustava saobraćaja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila, zbog bušačko-minerskih radova.

Na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa premašuje 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje zbog oštećenja kolovoza, za teretna vozila mase veće od 30 tona na nadvožnjaku u mjestu Trn, a na dionici Brod na Drini-Šćepan Polje za sva vozila ukupne mase veće od 16 tona.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra nestabilno sa kišom, moguća pojava grada Sutra nestabilno sa kišom, moguća pojava grada
Srpska bogatija za 25 beba Srpska bogatija za 25 beba
Pretežno oblačno i nestabilno Pretežno oblačno i nestabilno
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    12h 54m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    11h 49m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    6h 37m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    7h 43m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    16h 11m
    0