Produžena sezona grijanja u Palama

17.04.2024. 15:20
0
IZVOR: srna.rs

Sezona grijanja na Palama biće produžena zbog niske temperature vazduha i pogoršanja vremenskih prilika, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora paljanskog preduzeća "Gradske toplane" Boris Gojković.

On je naveo da je temperatura u prethodnom periodu bila znatno iznad prosjeka za ovaj period godine, te da produžavanjem sezone grijanja žele da korisnicima usluga koliko je moguće amortizuju naglo zahlađenje.

- Prateći vremensku prognozu za naredne dane, ali i shodno mogućnostima preduzeća koje funkcioniše u izuzetno teškim uslovima, odluka o zvaničnom kraju tekuće sezone biće donesena naknadno - istakao je Gojković.

Gojković je naveo da su pojedine toplane već obustavile isporuku toplotne energije, dok određen broj i dalje radi, s tim što su one prilično automatizovane, a u preduzeću "Gradske toplane" Pale proizvodni proces je zasnovan uglavnom na manuelnom radu, sa izuzetno visokim troškovima.

On je dodaje da će isporuka toplotne energije, ipak, biti nastavljena iako je sezona grijanja zvanično završena 15. aprila.

Komentari 0
Povezane vijesti
Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima
Ekipa OŠ „Srbija“ prva na takmičenju iz oblasti saobraćaja i vještine u vožnji biciklom (FOTO) Ekipa OŠ „Srbija“ prva na takmičenju iz oblasti saobraćaja i vještine u vožnji biciklom (FOTO)
Aprilska filmoteka posvećena Goranu Paskaljeviću Aprilska filmoteka posvećena Goranu Paskaljeviću
Najčitanije
  • Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima
    23h 25m
    3
  • Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
    4h 1m
    4
  • Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
    3h 43m
    0
  • Naoružani napadači usred dana ubili misicu Ekvadora
    21h 11m
    0
  • Još jedan avio-prevoznik pokrenuo letove iz BiH
    18h 18m
    0