Produžena sezona grijanja u Palama

17.04.2024. 15:20
0
IZVOR: srna.rs

Sezona grijanja na Palama biće produžena zbog niske temperature vazduha i pogoršanja vremenskih prilika, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora paljanskog preduzeća "Gradske toplane" Boris Gojković.

On je naveo da je temperatura u prethodnom periodu bila znatno iznad prosjeka za ovaj period godine, te da produžavanjem sezone grijanja žele da korisnicima usluga koliko je moguće amortizuju naglo zahlađenje.

- Prateći vremensku prognozu za naredne dane, ali i shodno mogućnostima preduzeća koje funkcioniše u izuzetno teškim uslovima, odluka o zvaničnom kraju tekuće sezone biće donesena naknadno - istakao je Gojković.

Gojković je naveo da su pojedine toplane već obustavile isporuku toplotne energije, dok određen broj i dalje radi, s tim što su one prilično automatizovane, a u preduzeću "Gradske toplane" Pale proizvodni proces je zasnovan uglavnom na manuelnom radu, sa izuzetno visokim troškovima.

On je dodaje da će isporuka toplotne energije, ipak, biti nastavljena iako je sezona grijanja zvanično završena 15. aprila.

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Najčitanije
 • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
  14h 53m
  0
 • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
  15h 0m
  3
 • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
  11h 42m
  0
 • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
  6h 20m
  0
 • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
  6h 52m
  0