Program obilježavanja 25 godina od egzodusa sarajevskih Srba

11.03.2021. 10:08
0
IZVOR: Katera

Na osnovu Programa obilježavanja značajnih istorijskih događaja od republičkog značaja u 2021. godini, poštujući Zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije, u organizaciji Odbora za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova Vlade Republike Srpske, 16. marta 2021. godine (utorak) na Sokocu biće obilježen istorijski događaj od republičkog značaja  „Egzodus sarajevskih Srba 1996. godine,prema sljedećem programu:

Vojničko groblje „Mali Zejtinlik“ u Sokocu

12.00 časova - pomen poginulim borcima Vojske Republike Srpske

12.10 časova - polaganje vijenca i cvijeća na spomen-krst

Manastir Svetog Georgija na Ravnoj Romaniji

13.00 časova - parastos poginulim borcima

Program će biti realizovanuz prisustvo predstavnika institucija Republike Srpske, rukovodstva Grada Istočno Sarajevo i opština u sastavu grada, predstavnika nevladinih organizacija i udruženja od javnog interesa proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i NOR-a i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka.

U organizaciji Grada Istočno Sarajevo i Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo, u saradnji sa Filozofskim fakultetom Univerziteta u Istočnom Sarajevu, 25 godina od egzodusa sarajevskih Srba biće obilježeno 15. i 16. marta 2021. godine.

U ponedjeljak, 15. marta, planirana je premijera pozorišne predstave „Sedmi dan“ u produkciji Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo, po tekstu Gorana Vračara i u režiji Aleksandra Lazića. Premijera predstave zakazana je za 19.00 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

U utorak, 16. marta, predstava „Sedmi dan“ biće premijerno odigrana i na Palama, u Kulturom centru, sa početkom u 19.00 časova.

Istog dana (16. mart) u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u 19.00 časova biće upriličeno otvaranje izložbe fotografija „Odbrana - Egzodus - Opstanak“ i Svečana akademija u čijem će programu učestvovati studenti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Na Svečanoj akademiji predviđeno je obraćanje gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića i predsjednika Skupštine grada Miroslava Lučića.

Slika

Program obilježavanja 25 godina od egzodusa sarajevskih Srba biće održan uz poštovanje epidemioloških mjera donesenih zbog epidemije virusa korona.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    19h 15m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    4h 48m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    19h 25m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    4h 54m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    4h 52m
    0