Promijenjena pravila o trenerskim čelendžima u ABA ligi

28.09.2023. 19:15
0
IZVOR: glassrpske.com

U novoj sezoni treneri klubova u regionalnom takmičenju će dobiti neograničen broj čelendža na utakmici za sporne sudijske odluke sve do posljednja dva minuta utakmice, saopštila je danas ABA liga na zvaničnom sajtu.

ABA liga je saopštila da uvodi novo pravilo o čelendžu jer želi da obezbijedi dalji rast i razvoj takmičenja pod njenim okriljem, kao i da prati odluke koje je donijela kompanija ECA, vlasnica Evrolige i Evrokupa.

Umjesto dosadašnjeg jednog čelendža, koji su gubili čak i u slučaju da su u pravu, sad će treneri imati neograničen broj čelendža sve dok su u pravu, ili ukupno dva po meču ako nisu u pravu i kod prvog i kod drugog traženog čelendža.

ABA liga je međutim dodatno saopštila da će treneri u poslednja dva minuta utakmice imati pravo na samo jedan čelendž, bez obzira na to da li su im ostala oba i bez obzira da li je on uspješan ili ne.

Komentari 0
Povezane vijesti
Vlaseničke osnovke nastavile tradiciju – furiozno do titule najboljih košarkašica Srpske (FOTO) Vlaseničke osnovke nastavile tradiciju – furiozno do titule najboljih košarkašica Srpske (F...
ABA: Igokea bez majstorice, Partizan u polufinalu ABA: Igokea bez majstorice, Partizan u polufinalu
Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    17h 54m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    15h 56m
    0
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    14h 54m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    14h 49m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    13h 57m
    1